Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

С възглавници за РДНСК: Искат спиране на проекта за ремонт на ул. "Опълченска"

15 октомври 2024, 10:35 часа • 320 прочитания

Да бъде спрян и да се преразгледа проектът за ремонт на столичната ул. "Опълченска". Това поискаха живеещите в района, които пряко са засегнати от разширяването.

ОЩЕ: Ремонтът на ул. “Опълченска“ завършва до края на годината

Недоволните твърдят, че служителите на Регионалната дирекция за национален и строителен контрол (РДНСК) не контролират ремонтите на инфраструктурата в София. Затова те им занесоха и възглавници. „Те са подарък за тях, защото спят", обявиха протестиращите.

Според тях проектът е в начален етап и ако има воля, би могъл да бъде преправен. По- големи тротоари, велоалея и без повече премахване на зелени площи са част от исканията им.

В понеделник живущите в кв. „Банишора“ пък бяха изненадани от затварянето на поредния участък по ул. „Опълченска“ – между ул. „Цар Симеон“ и ул. „Пиротска“. До момента той беше отворен само в едната лента, като движението беше двупосочно. Затварянето е станало без да се съобщи предварително, твърдят недоволни столичани.

ОЩЕ: Героите са уморени, дърветата - отсечени

Хората недоволстват, тъй като затварянето на ул. „Опълченска“ затруднява достъпът до квартала, а задръстванията в час пик са огромни.

 

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес