Общинарят, причинил катастрофа, остава в СОС: "Това е мокра поръчка"

774
Общинарят, причинил катастрофа, остава в СОС: "Това е мокра поръчка"
Снимка: Facebook.com/Blagovest Georgiev

"На 5 април участвах в пътнотранспортно произшествие и държа още веднъж да се извиня, както вече направих и с всички пряко замесени. Дълбоко съжалявам за всички неудобства, които може да съм причинил". Това написа във Facebook общинският съветник от „Продължаваме промяната“ – „Демократична България“ - Спаси София“ Благовест Георгиев, който през април причини катастрофа и за когото се твърдеше, че е избягал от мястото на ПТП.

Още: Общинският съветник, блъснал кола и избягал, все още не е подал оставка

Столичният общински съвет няма право да отстрани Георгиев от длъжност. Самият той не подаде оставка, а наказанието срещу него бе изключване от комисиите в СОС, в които членува, а също така изключване от групата на ПП-ДБ-СС.

Още: След като избяга от катастрофа: Ето как наказаха общинския съветник Благовест Георгиев

"Не се чуха фактите, а жълтите новини"

"Бях заклеймен в съда на общественото мнение, базирано на невярна информация, спекулации и преувеличения. Да видя как 20 минути след случилото се, докато още бях в шок, една тежка ситуация беше превърната в медийна сензация; да бъда изключен от партията, която представлявах, в рамките на 12 часа, без дори да бъда потърсен, за да се чуят фактите, а не жълтите новини; пред очите ми всичко, което съм постигнал, да се срине, без да мога да се защитя или да намеря разбиране – не пожелавам това на никого", написа Благовест Георгиев.

"Безкрайно трудно е да видиш себе си използван за чужд дневен ред от „приятели“ и врагове, а истината - изкривена. Наясно съм, че като публична личност дължа още по-голяма отчетност за своите действия, но е важно да се отделят фактите от неоснователните спекулации", добави той.

"Не съм бягал"

"По детайлите около самото произшествие ще се произнесат компетентните органи, като тук ще споделя само, че не съм бягал от местопроизшествието, не съм злоупотребявал с положението си и че отказах проба за алкохол, тъй като много бързо стана ясно, че инцидентът се превръща в „мокра поръчка” срещу мен. В политиката съм отскоро, и то защото искам да давам, а не да вземам, и явно не съм достатъчно обигран за подобни удари", смята Георгиев.

Снимка: БГНЕС

"Благодаря за силата и подкрепата на семейството ми, както и на всички онези, които не махнаха с ръка и не сведоха всичко, което съм, до няколко подвеждащи публикации, а ме мотивираха да се боря, за да изчистя името си, Благодаря на органите на реда за професионалното отношение, с което ме изненадаха.

Разбирам, че съм изключен от комисиите в Столична община, към чиято работа знам, че мога да допринеса много. Но това няма да ме спре да споделям опита и идеите си, за които ми е гласувана подкрепа да се боря - не от партийци и конюнктура, а от гражданите на София.

Заточение в комисия

Разбирам също така, че съм „наказан“ в Комисията за връзки с гражданското общество, където съм пратен, като опит на мой гръб да се кове морал от хора, които имат съмнителен такъв. Очаквам там да науча много, както и да проведем редица належащи разговори, надявам се, водещи до реални решения, отлагани с десетилетия.

Голяма част от истината ще стане публична след приключване на работата на отговорните институции. Дотогава ще продължа да работя в името на това, за което бях избран, с отдадеността, която софиянци заслужават, и за изчистване на името ми. Ще давам енергия и ще търся подкрепа за важни проекти и решения. Ще доказвам всеки ден, че политиката не е убежище за некомпетентност и интриги, а привилегия служиш на обществото и сила да вземаш трудни решения", завърши Благовест Георгиев, заявявайки, че не мисли за оставка.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СОФИЯ:

Георги Георгиев: 100 млн. от държавата за обекти в София - нула сключени договора от Васил Терзиев (ВИДЕО)

Васил Терзиев: Министърът ме заплашва, чакам служители на МВР да ме арестуват

Мерки за сигурност по повод избора на нов патриарх в София

ИПБ: Разпореждането на СДВР за "Патриарха" противоречи на решението на ВАС

Вътрешно чувство: Васил Терзиев не изключва избори наесен и за кмет на София

Няма да слагат плътна строителна ограда около новите велоалеи в София

10 000 рибки бяха пуснати в реките на Самоков

ПП-ДБ-СС иска да се сменят шефовете на няколко общински дружества

МВР забърка още кашата на предишните управляващи: Васил Терзиев в контраатака за "Патриарха"

Заради движението по "Патриарха": МВР ще глоби Столична община с между 2 и 7 000 лв.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София