Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Община Елин Пелин даде информация относно кастрационната кампания

19 октомври 2022, 15:29 часа

В периода от 10 до 14 октомври 2022 г. на територията на община Елин Пелин се проведе втора за годината кампания за контрол върху възпроизводството на бездомните кучета и котки. Тя се организира съвместно с неправителствената организация „ЧЕТИРИ ЛАПИ“, като в рамките на кампанията беше извършена кастрация на безстопанствени кучета и котки на територията на общината.

Реклама

Общинската администрация, кметовете и кметските наместници по населените места съдействаха на специалистите при реализацията на кампанията за кастрация на безстопанствени животни на територията на общината. В рамките на проект „Обществена ангажираност“ фондация „ЧЕТИРИ ЛАПИ“ партнира на общинската администрация при провеждането на информационни кампании относно ползите от кастрацията на домашните любимци и задълженията за регистрацията на кучета.

Екипът на ЧЕТИРИ ЛАПИ от двама лекари, ветеринарен техник и група за залавяне извършиха кастрация, ваксинация, обезпаразитяване и идентификация на четириногите. Кастрираните животни безстопанствени кучета и котки бяха маркирани и регистрирани.

Дейностите по контрол на броя на бездомните животни продължават с информационна кампания, насочена към собствениците на дворните кучета и котки, които се отглеждат в общината.

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес