Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Започна голямото застудяване в страната

05 януари 2017, 20:55 часа • 3164 прочитания

Сняг вече вали над по-голяма част от страната. Същевременно се очаква и да започне прогнозираното рязко застудяване. Преваляванията няма да спрат до утре следобед, като се очаква те да са най-интензивни през нощта и утре сутринта.

Ще се усили и вятърът от североизточен . Температурите ще паднат драстично, а това ще се усети най-силно в неделя срещу понеделник. Тогава се очаква термометрите да показват до минус 20 градуса, съобщава БНР.

Най-сериозно от снеговалежите ще бъде засегната Североизточна България, обясниха от Агенция "Пътна инфраструктура" и МВР, откъдето препоръчаха да се избягват пътуванията от днес до 7 януари.

Министърът на регионалното развитие в оставка Лиляна Павлова съобщи, че пътните артерии в страната се обработват от голям брой почистваща техника.

Навсякъде в страната работи почистващата техника, обработва се, тъй като очакваме сериозен спад на температурите. Така че съгласно изискванията и нормите, фирмите за поддържане извършват необходимите действия по подготовка за спадащите температури, за да може да бъде обработено и изчистено, особено за нощните часове", коментира Павлова.

Кирил Хараланов
Кирил Хараланов Отговорен редактор
Новините днес