Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Стойко Стоянов: Кремъл се оправдава за всичко с разпада на СССР (ВИДЕО)

26 септември 2024, 17:35 часа • 465 прочитания

В днешното издание на „Видимо и невидимо: Контрапропаганда“ Калин Манолов разговаря с журналиста Стойко Стоянов за мерките на Кремъл за решаване на демографската криза в русия чрез „възраждане“ на отколешните традиции рускините да раждат по 7-8 деца, насилствена забрана на абортите, осигуряване на визи за граждани от 47 държави, в това число и България, които „са пострадали от налагането на неолиберални и деструктивни нагласи“.

„Всъщност наблюдаваме един обикновен фашизъм във всяко едно действие на режима и във всички тези забранителни и санкционни наредби, които издават и непрекъснато предлагат на населението си. В контекста на всичко това няма как русия да се възроди и да има висока раждаемост каквато е имала преди - при цялата ситуация, при този упадък, при този сатанизъм, който се е наложил в държавата им през последните десетилетия.“, казва гостът. Още: Полк. Владимир Миленски: Обществото забравя, че без армия няма как да има добра икономика (ВИДЕО)

Стойко Стоянов споделя, че в изследването на Централния икономико-математически институт на Руската академия на науките, като причини, които са довели до този демографски срив са разпадът на Съветския съюз, на първо място, а също и навлизането на либералните ценности на Запада, на гейобществата и т.н. „Разпадът на Съветския съюз е оправдание на режима на кремъл за всичко.“

Гостът споделя, че традиционните ценности - живот, достойнство, права на човека, приоритет на духовното над материалното, патриотизъм, служба на родината и т.н. - посочени в руската държавна програма, това са общочовешки ценности, които във всяка една цивилизована държава са гарантирани, но не по този начин - не с насилствена забрана на абортите, с преследване на хора, които пропагандират аборти или пък извършват аборти.

„Kаква раждаемост да има за хора, които отиват на война за да се снабдят с тоалетна чиния, с пералня, с хладилник, да откраднат от украинците, да мародерстват, жените им дават поръчки по телефона какво да откраднат, какъв GSM да ѝ вземе, каква пералня да ѝ донесе и телевизор, и това е страшно. Това е просто зловещо, но това е реалността. И лошото е, че в България - като коне с капаци, пуснали червени завеси. Никой не иска това да го погледне. Това е голямата трагедия! Това не е трагедия за нас, това трагедия за руското общество.“ Още: Полк. Глен Грант: НАТО знае, че българските въоръжени сили са в застой (ВИДЕО)

„Там проблемът не е само ниската раждаемост. Имайте предвид, че там има много голям проблем с алкохолизма. Има няколко милиона млади хора, които са тотални алкохолици, които не могат по никакъв начин да бъдат адаптирани в обществото, да бъдат полезни за обществото, да градят семейство. Какво семейство ще изградят? Друга част – проституция невероятна, освен това - болни от СПИН и от венерически заболявания. Всичко това се крие! Наркозависими. Т.е. освен тези, които изчезват и заминават от Русия, дали емигрират или са убити на фронта, имаме и още няколко милиона, които са неадекватни, които са непълноценни руснаци, нищо че са млади и че са в една добра трудоспособна възраст. Това е страшно за това общество!“

Целият разговор на Калин Манолов със Стойко Стоянов гледайте във видеото.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес