Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Прогноза за времето - 14 юни 2024 г. (петък)

14 юни 2024, 00:26 часа
Реклама

Атмосферното налягане е малко по-ниско от средното за месеца, около обяд ще започне да се повишава, сочи прогнозата за времето за 14 юни.

Какви ще са температурите? 

Днес през страната ще премине студен атмосферен фронт. Валежи ще има на много места и ще са предимно краткотрайни, но интензивни и придружени с гръмотевици. Вятърът в цялата страна ще се ориентира от северозапад и ще е умерен.

Условия за мощни гръмотевични бури и градушки ще има в следобедните часове главно в югоизточната половина от страната. Явленията в Западна България ще затихнат вечерта, а в Източна валежите ще спрат през нощта срещу събота. Дневните температури ще се понижат и максималните ще са между 22° и 27°, в София – около 22°.

Динамично време в планините

В планините времето ще е динамично. С умерен и силен северозападен вятър ще нахлува по-студен въздух. Ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има валежи от дъжд и гръмотевични бури. Вечерта явленията в масивите от Западна България ще затихнат. Максималната температура на 1200 метра ще е около 18°, на 2000 метра – около 11°.

Дъжд и гръмотевици по морето

Над Черноморието облачността ще е значителна, с валежи от дъжд и гръмотевична дейност. На места главно в следобедните часове явленията ще са интензивни, с условия за развитие на мощни гръмотевични бури и градушки. Ще духа умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са между 23° и 27°. Температурата на морската вода е 23°-24°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Източник: Meteo.bg

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес