Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Премиер на РъБъ" на Иво Инджев събра стотици читатели

25 април 2013, 21:09 часа • 17371 прочитания

Новата книга на Иво Инджев "Премиер на РъБъ" събра днес стотици читатели на премиерата на открито пред Националната библиотека "Св. св. Кирил и Методий" в София, предаде репортер на БГНЕС.

Близо два часа те се редиха пред автора за автограф. Тази книга не е биографична и не търси корените на "явлението Бойко Борисов", но обяснява как се стигна до неговия залез, пише на корицата, чийто художник е Божидар Икономов, с издадел Ciela. Книгата предлага и свързаните с Борисов новини, оборвайки някои митове като един от тях е, че Росен Плевнелиев е станал президент, "за да топли мястото на Борисов". Истината е обратната: на Борисов му изстина мястото, губейки в крайна сметка и двата поста, според обобщения анализ на Инджев.

Авторът благодари на своята публика днес и се обърна към тях с думите: "Вашето присъствие днес е най-голямата награда за един автор. Тук сме охранявани от двамата наши духовни бащи/ Кирил и Методий-бел.р./ и не искам да си говорим за един охранител, който се издигна по гърбовете на посредствеността, за да се покатери и на върха на държавата, заяви Иво Инджев пред събралите се свои почитатели.

Художникът на книгата Божидар Икономов заяви: "Версията ми е пределно ясна за корицата: националната идея символизирана чрез трикольора е, че тя виси на косъм и всеки момент може да се скъса."

Сред чакащите за автограф беше и историкът Евгений Еков, който каза пред БГНЕС, че бившият премиер Борисов е вече отвъд РъБъ, но гласоподавателите и тези, които ще броят гласовете, ще решат къде е мястото му в нашето съвремие. Иначе авторът Иво Инджев е един от най-смелите журналисти, от най-острите пера, малко са такива като него, които в ситуация на тотален страх и манипулация си позволяват да кажат истината от първо лице единствено число, добави той.

Виктория Пенева
Виктория Пенева Отговорен редактор
Новините днес