Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пожарникарите, гасили пожарите в Ямболско, отиват на границата с Гърция

23 юли 2024, 12:58 часа • 578 прочитания

Голяма част от силите и средствата, които седем денонощия се бориха с огнената стихия в Ямболско, са предислоцирани на границата с Гърция, където е възможно пожарът да се прехвърли на наша територия. В днешния ден там ще бъде насочена и летателна техника. Това съобщи министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, който проведе видеоконферентен разговор с министъра на климатичните кризи и гражданската защита на Гърция Василис Кикилиас. 

ОЩЕ: Пожарът във Воден, Крайново и Странджа е овладян, огънят в Гърция е на 1 км от България

Стоянов предложи съдействие със сили, които да се включат в потушаване на огнищата на територията на Гърция.

Кикилиас изрази благодарност към България за доброто оперативно сътрудничество, което противопожарните служби на двете държи поддържат.

"Ситуацията засяга целия Балкански регион. Борим се с пожарите, както България. Благодаря Ви за помощта, която МВР изпрати в Гърция и през миналата, и през настоящата година. Наземните екипи не могат да достигнат до района, в който се развива пожара, но на етапа синоптиците дават благоприятни прогнози за валежи“, заяви той.

ОЩЕ: "Нямам основания": Главчев каза ще смени ли вътрешния министър (ВИДЕО)

Четвърти ден бушуват пламъци в планината Славянка. На място дежурят пожарникари от Сандански и Гоце Делчев и служители на горските стопанства. Те са разположени по билото на планината.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес