Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ответен удар: Елизабет Кравец ще обжалва отнемането на титлата "Мис България"

04 юни 2024, 19:40 часа
Реклама

Мис България Елизабет Кравец ще обжалва пред съда отнетата ѝ титла. Това е нейната ответна реакция, след като ръководителят на конкурса Гаел Санчес реши да отнеме короната на Кравец, предаде БНТ.

Причина за крайното решение на Санчес е, че тя участвала в дейности, които противоречат на ценностите на организацията. С това Елизабет Кравец накърнила репутацията, имиджа и престижа на националния конкурс. Титлата Мис България поема първата подгласничка Илияна Борисова. Още: Заради лоша репутация: Отнеха титлата "Мис България" на Елизабет Кравец

Лишаването на Елизабет Кравец от титлата е правен казус, тъй като се отнася за договорни отношения между организаторите на конкурса за красота и победителката, които обаче не включват по никакъв повод отнемането на нейната титла. "Всичко трябва да се реши в съда, защото безспорно конфликт има, проблем има, но начинът, по който господин Санчес действа, за мен не е правилен, не е реден", поясни Мира Матеева, организатор на конкурса "Мис Варна".

"И една титла не може да бъде отнемана еднолично по този начин. Тъй като тя е спечелена и за нея са гласували и тя е избрана от многочленно жури, а не авторитарно", коментира още тя пред "Булевард България". Още: Мис България 2017: Изненадана съм от простотията по мой адрес

“В случая говорим за нещо, което се отнася единствено за евентуално доказване дали Елизабет е в нарушение или не е. Дело не е заведено, претенции към този момент няма. Но дори и да се стигне до евентуално дело по договор това не касае по никакъв повод и начин отнемане на титлата “Мис България”. Единствено има някакъв финансов характер, ако бъде доказано нарушение”, казва тя.

Матеева припомня, че в световен мащаб отнемането на подобни титли се случва главно заради аморално поведение - неприлично държание на публични места или голи фотосеси. Случаят на Елизабет обаче изобщо не е такъв според нея.

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес