Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Отец Никанор: Патриарх Даниил не прие молбата ми за напускане на Църквата (ВИДЕО)

01 юли 2024, 12:37 часа

Игуменът на Гигинския манастир отец Никанор обяви преди минути във Facebook, че патриарх Даниил не е приел молбата му за напускане на Българската православна църква.

Реклама

"Драги, приятели! Връчих лично молбата си за освобождаване на Негово Светейшество патриарх Даниил. Негово Светейшество НЕ Я ПРИЕ. Точка." Това гласи краткото съобщение на Никанор.

Припомняме ви, че вчера в предаването "Студио Actualno" игуменът каза, че след избора на Видинския митрополит за глава на Църквата, ще напусне ръководения от него манастир и ще се отдаде на монашески живот на Света гора.

"Не бих искал да участвам повече в този спектакъл. Аз не мога да бъда в една епархия с такъв човек, който е новият ми епархийски митрополит, който има в църковно отношение възгледи, които аз не споделям. Аз или трябва да си затворя устата и да си мълча, или пък трябва да говоря нещо, което е противно на моя епархийски архиерей - това пък смятам, че е нарушение, ако щете, на корпоративната етика", посочи ексклузивно Никанор в предаването ни.

Той отбеляза, че това означава, че напуска поста на игумен на Гигинския манастир, както и диоцеза на Българската православна църква. "Каквото съм могъл, направил съм за тази Църква, след мен остават не един или два манастира", припомни още отец Никанор.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес