Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Оранжев код за силен вятър в Североизточна България (КАРТА)

30 септември 2024, 07:29 часа • 425 прочитания

Оранжев код за силен вятър е обявен за шест области в Североизточна България. Той важи за Силистра, Добрич, Варна, Шумен, Разград и Търговище. Жълт код е издаден за други 7 области в Източна България.

В източната половина от страната все още ще има валежи от дъжд, но до полунощ ще спрат. На запад облачността ще се разкъсва и намалява, след обяд до предимно слънчево време. Ще остане ветровито с умерен и силен северозападен вятър, който вечерта ще започне да отслабва. Максималните температури ще са от 11-13 градуса в североизточните райони, до 18-20 градуса в Западна България и Горнотрайкийската низина, в София 13-14 градуса.

ОЩЕ: Прогноза за времето - 30 септември 2024 г. (понеделник)

В планините ще бъде предимно облачно, ветровито и с валежи от дъжд. Над около 2000 метра валежите ще са от сняг. Ще духа силен северозападен, по високите и открити части - северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 8 градуса, на 2000 метра - около 3 градуса.

По Черноморието ще бъде облачно, ветровито и с валежи от дъжд. Ще духа силен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са 15-17 градуса.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес