Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Община Хисаря спешно търси доброволци за гасенето на пожара

13 юли 2024, 10:00 часа • 948 прочитания

Община Хисаря се нуждае спешно от доброволци, които да помагат на пожарникарите за гасенето на пожара в района на кв. Миромир.

Тази сутрин е решителната фаза за гасенето на огнената стихия, затова е необходимо в гасенето да се включат колкото може повече хора, съобщи директорът на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Пловдив старши комисар Васил Димов, който е на мястото на пожара.

Още: Свирепите пожари продължават: Къщи и автомобили изгоряха в Хасковско

Съвети

От 7 часа представители на пожарната очакват доброволците в центъра на кв. Миромир, откъдето ще бъдат придвижени към зоната на пожара. Доброволците трябва да са облечени с памучни дрехи – с блузи с дълъг ръкав, с дълги панталони и затворени обувки. Препоръчително е да се снабдят предварително с лопати и тупалки.

Снимка: Община Ивайловград

Областният управител на Пловдив проф. Христина Янчева призова гражданите от близките общини и областта да се включат в гасенето на пожара, който е в опасна близост до склад за ВМА, пълен с медицински изделия, съобщи БГНЕС.

Още: Заради вълната от пожари: Частично бедствено положение в Хисаря и Калояново

Пожарите доведоха до бедствено положение

В 4 общини още вчера беше обявено частично бедствено положение - Хисаря и Калояново в Пловдивска област и Тополовград и Иваловград в Област Хасково.

В 21 области на страната е обявен червен код за опасност от пожари.

Още: В 21 области: Червен код за опасност от пожари

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес