Новините: Най-важното за деня, 31 юли

9785
Новините: Най-важното за деня, 31 юли
Снимка: Actualno.com/Румен Скрински

Бившият депутат от ГЕРБ Живко Мартинов стана обвиняем по скандала "Суджукгейт", пострадали от наводнението в село Бисер са завели искове за над 2 млн. лв., България е една от страните с най-бързо покачващи се цени на жилищата, а учениците в ЕС ще получават мляко, плодове и зеленчуци от първия ден на новата учебна година.

Тези и други акценти редакционният екип на Actualno.com събра за вас във вечерния информационен бюлетин, посветен на най-важните събития за последния ден на месец юли.

БИВШИЯТ ДЕПУТАТ ОТ ГЕРБ ЖИВКО МАРТИНОВ ВЕЧЕ Е ОБВИНЯЕМ ПО "СУДЖУКГЕЙТ"

Специализираното звено „Антикорупция“ при Софийската градска прокуратура повдигна обвинения на бившия депутат от ГЕРБ Живко Мартинов, около когото избухна скандалът „Суджукгейт”. Спрямо Живко Мартинов е определена мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 45 000 лева.

ИСКОВЕ ЗА НАД 2 МЛН. ЛВ. СА ЗАВЕЛИ ПОСТРАДАЛИ ОТ НАВОДНЕНИЕТО В СЕЛО БИСЕР

Над 30 граждански дела с искове за над 2 млн. лв. са завели пострадали от наводнението в с. Бисер, сочи справка в деловодството на Софийския градски съд.

БЪЛГАРИЯ Е СРЕД СТРАНИТЕ С НАЙ-БЪРЗО ПОКАЧВАЩИ СЕ ЦЕНИ НА ЖИЛИЩАТА

България е една от страните в света с най-бързо увеличение на жилищните цени през 2016 г. по данни на Международния валутен фонд . От „дъното“ на пазара през 2013 г. до първото тримесечие на 2017 г. жилищата в България са поскъпнали с 17.7% по данни на НСИ.

Това се казва в годишния макроикономически доклад на Industry Watch с фокус: „Потребление и кредитиране в растеж: рискове и предизвикателства пред икономиката 2017-2018“.

УЧЕНИЦИТЕ В ЕС ЩЕ ПОЛУЧАВАТ МЛЯКО, ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОТ ПЪРВИЯ ДЕН НА НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА

Новата схема на Eвропейския съюз (ЕС) за предлагане на плодове, зеленчуци и мляко в училищата ще влезе в сила на 1 август и вече може да се прилага в целия ЕС от първия ден на учебната 2017/2018 година. 

ДАМТН: АСАНСЬОРЪТ НА МЕТРОСТАНЦИЯ "МЛАДОСТ" 1 Е ИЗПРАВЕН

Асансьорът на метростанция „Младост 1“, за който бе получен сигнал, че е заседнал докато е превозвал семейство с бебе, е с изрядна документация. Съоръжението е изправно и към днешна дата функционира нормално. Това показа проверката на инспекторите от Държавната инспекция за метрологичен и технически надзор.

КРАСИМИР ВЪЛЧЕВ НАСТОЯВА ДА СЕ ЗАПАЗЯТ ПАРАЛЕЛКИ С ТЪРСЕНИ ОТ БИЗНЕСА ПРОФЕСИИ

Да се запазят приоритетно паралелките по търсени от бизнеса или уникални професии при записани минимум 10 ученици. За това настоява министърът на образованието и науката Красимир Вълчев в писмо до началниците на Регионалните управления на образованието, съобщиха от Министерството на образованието и науката (МОН).

СГП ПОИСКА 31 ПОЛИТИЧЕСКИ ПАРТИИ ДА БЪДАТ РАЗПУСНАТИ

Софийска градска прокуратура поиска от съда прекратяването на 31 политически партии поради неучастие в политическия живот. 

БОРИСОВ ОБСЪДИ ЕНЕРГИЙНАТА СИГУРНОСТ НА СРЕЩА С КОНГРЕСМЕНИ ОТ САЩ

Доброто партньорство в отбраната в рамките на НАТО, както и ползите от провеждането на съвместни учения в тази сфера бяха част от темите, които министър-председателят Бойко Борисов обсъди по време на срещата си с делегация от Конгреса на САЩ. Енергийната сигурност също беше сред дискутираните теми по време на разговора.

МЪЖЪТ, ПОСТРАДАЛ ПРИ СРУТВАНЕ НА СКАЛИ В ПИРИН, Е БЕЗ ОПАСНОСТ ЗА ЖИВОТА

Мъжът, пострадал от срутване на скална маса в планината Пирин, е приет в СО на УМБАЛ "Св. Анна" - София АД около 19:50 ч. Стабилизиран е и няма пряка опасност за живота му. Има счупен десен глезен и три счупени ребра, уточниха от лечебното заведение.

ПРОЕКТЪТ НА АНТИКОРУПЦИОНЕН ЗАКОН: ЩЕ ИМА ЕДИНЕН ОРГАН, КОЙТО ЩЕ ПРОВЕРЯВА ВЛАСТТА

Новият проект за Закон за противодействие на корупцията предвижда единен независим антикорупционен орган да проверява декларациите за имоти и интереси, и за несъвместимост на лицата, заемащи висши публични длъжности. При установено несъответствие в размер над 5 000 лв. ще се изпращат материали на НАП, а при несъответствие над 20 000 лв. ще се образува проверка на цялото имуществено състояние на лицата. 

В СКОПИЕ СЕ ПРОВЕДЕ ПРОТЕСТ СРЕЩУ ПОДПИСВАНЕТО НА ДОГОВОРА С БЪЛГАРИЯ

Група граждани организираха протест в центъра на македонската столица срещу подписването на Договора за добросъседство и приятелство между България и Македония, информира агенция "Фокус".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество