Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-важните новини за деня: 6 август 2024 година

06 август 2024, 22:00 часа • 1442 прочитания

Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 6 август.

ИЗБОРИТЕ В САЩ И КАК ТАМ ГЛЕДАТ НА БЪЛГАРИЯ: ЛЮБОПИТНИ ВЪТРЕШНИ ДЕТАЙЛИ ОТ ЕЛЕНА ПОПТОДОРОВА (ВИДЕО)

Със сигурност българските политици чакат да видят изхода от президентските избори в САЩ на 5 ноември, за да изиграят картите си, но ключовият за света вот не бива да определя изцяло политиката на България. Това заяви в Студио Actualno бившият ни посланик в САЩ и вицепрезидент на Атлантическия клуб Елена Поптодорова.

ГОРЯЩИ КОЛИ, КРЪЖАЩИ ИЗТРЕБИТЕЛИ И ПАНИКА: В КУРСКА ОБЛАСТ НА РУСИЯ Е СТРАШНО (ВИДЕО)

 В граничната с Украйна Курска област на Русия определено се случва нещо мащабно. След като тази сутрин, 6 август, руските военни заговориха за "активни сражения" по границата и за обстрел на град Суджа с дронове, а Федералната служба за сигурност заговори за блокиран украински пробив на руска територия, се появиха видеа, показващи паника и хаос.

МАРИЯ ГАБРИЕЛ СЕ ГОТВИ ДА ЗАЕМЕ ВИСОК ПОСТ В НАТО?

Ексвъншният ни министър Мария Габриел се готви да заеме висок пост в НАТО, твърди в свой материал "Клуб Z".

ТУРСКИ ПОГЛЕД: ОЛИМПИАДАТА В ПАРИЖ НЕ СТРУВА - АКО БЕШЕ В РУСИЯ, В КИТАЙ, "ЕХЕЕ"

 

Летните олимпийски игри в Париж са събитие със сериозни недостатъци, което повече е подкопало имиджа на Франция и Европа като модел на подражание, отколкото да го излъска. Това пише в анализ, публикуван в турското издание dikGAZETE - то е приближено до турския мозъчен тръст Intellectuals' Hearth, който прокарва консервативна ислямистка идеология и клони към крайния десен политически спектър.

РУСИЯ ВЕЧЕ ДОСТАВЯ НА ИРАН ПВО В ПОДГОТОВКА ЗА ВОЙНАТА С ИЗРАЕЛ: THE NEW YORK TIMES

Иран е поискал от Русия модерни системи за противовъздушна отбрана, които ще му бъдат необходими за войната с Израел, и тези системи вече се доставят.

"НЯМА ДА ИМА ЗАБАВЯНЕ": СЛУЖЕБНИЯТ ЗДРАВЕН МИНИСТЪР КАЗА КОГА НАЦИОНАЛНАТА ДЕТСКА БОЛНИЦА ЩЕ ОТВОРИ ВРАТИ

 

Националната държавна детска болница трябва да отвори врати през август 2028 г. Това заяви служебният здравен министър Галя Кондева пред bTV. 

"ГУБЯТ ВРЕМЕТО НА ДЪРЖАВАТА": КОНСТИТУЦИОНАЛИСТ ЗА ПАРТИЙНИТЕ СМЕТКИ КОЙ ЩЕ БЪДЕ СЛУЖЕБЕН ПРЕМИЕР

 

Маневрите, които се правят, са поредното губи време за държавата. Така специалистът по конституционно право Борислав Цеков коментира коментира в сутрешния блок на БНТ партийните сметки кой ще стане служебен премиер. Той разкритикува партиите, че утре ще се окаже, че човекът, когото изберат, е абсолютно негоден за омбудсман. 

РУСИЯ "ОТКРИ" НАЙ-ГОЛЕМИЯ ПРОБЛЕМ С F-16 – АНГЛИЙСКИЯ ЕЗИК (ОБЗОР - ВИДЕО)

 

Какви са недостатъците на изтребителите F-16, които вече пристигнаха в Украйна? Засега, по неофициална информация в медиите Украйна има вече десетина такива военни самолета, а са обещани за доставка 79.

МОСКВА: КИЕВ ГОТВЕШЕ АТЕНТАТ СРЕЩУ ПУТИН, ОБАДИХМЕ СЕ НА САЩ ДА ГО СПРАТ

 

Киев е подготвял атентат срещу Владимир Путин и военния министър на Русия Андрей Белоусов, докато са били в Санкт Петербург. Покушението е било избегнато само благодарение на обаждането на руския министър до началника на Пентагона Лойд Остин. Това призна заместник-министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Рябков в ефира на държавната телевизия "Россия 1".

НА КОМИСИЯ: БЪЛГАРИЯ СЕ ЦЕЛИ ДА КУПИ ДОКАЗАЛИТЕ СЕ В УКРАЙНА ПВО КОМПЛЕКСИ IRIS-T

 

България се цели да купи доказалите се в Украйна ПВО комплекси IRIS-T. Процедурата се задвижи напред след като проектът на инвестиционен разход за придобиване на зенитно-ракетните комплекси мина през комисията по отбрана в 50-ото Народно събрание. "За" гласуваха 10 народни представители, без "против" и 3-ма се "въздържаха", с което проектът бе приет. Окончателното решение трябва да бъде одобрено от пленарна зала.

УРОК ПО ХРОМОЗОМИ ОТ ПРОФЕСОР: НЕ МОЖЕ ДА ТИ ПОНИКНЕ ХРОМОЗОМА С ДОПИНГ

Правихме един интересен тест – дава се на мъже и на жени да запалят клечка кибрит, да я счупят и да погледнат нагоре към тавана. Тестът е поведенчески с цел да се установи какво е мъж и какво е жена като поведение. Това разказа проф. Алексей Савов, ръководител на Националната генетична лаборатория СБАЛАГ "Майчин дом".

"ИГРА НА СОБСТВЕНИ ИЗТОЧНИЦИ": СЛУХ И "ТВЪРДО НЕ" ЗА НОВ СЦЕНАРИЙ НА ПП С РАЯ НАЗАРЯН

 

"Продължаваме промяната", без "Демократична България", обсъжда на изпълнителен съвет бързо сваляне на Рая Назарян от председателското място начело на парламента и подкрепа за Иван Иванов от БСП да я замени. Очаквало се за Иванов да гласуват от БСП, "ДПС без Пеевски" и "Възраждане". Такъв материал излезе в агенция БГНЕС.

Да, но не?

РУСКАТА ИКОНОМИКА ВДИГА ТЕМПЕРАТУРА: ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ ОТ УПРАВИТЕЛЯ НА РУСКАТА ЦЕНТРАЛНА БАНКА

 

Мисията на една централна банка е да държи инфлацията под контрол. Това заяви гуверньорът на Руската централна банка Елвира Набиулина на изслушване пред комисията по финанси на горната камара на руския парламент (Съвета на федерацията). Набиулина говори за инфлацията като за икономическия показател, който определя здравето на една икономика.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес