Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-важните новини за деня: 12 септември 2024 г.

12 септември 2024, 22:00 часа • 1352 прочитания

Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 12 септември 2024 г.

ОЧАКВАНО: ВАС НЕ ДОПУСНА ДПС-ДОГАН ДО ИЗБОРИТЕ

Върховният административен съд (ВАС) отхвърли жалбата на коалиция „Демокрация, права и свободи - ДПС“ - т.е. ДПС-Доган - срещу решението от 9 септември на Централната избирателна комисия (ЦИК), с което беше отказана регистрацията на коалицията за участие в изборите за народни представители на 27 октомври.

"АХМЕД ДОГАН Е В БЪЛГАРИЯ": АНДЖЕЙ ДЖАНДЕВ ВИДЯ В РЕШЕНИЕТО НА СЪДА "НАЙ-ГОЛЕМИЯ УДАР НА ПЕЕВСКИ ВЪРХУ ДПС" (ВИДЕО)

Не сме изненадани от решението на Върховния административен съд (ВАС). По-скоро сме възмутени. Цялата страна стана свидетел на това как работи завладяната държава. ВАС е напълно овладян. 

ДПС ИСКА ДА ИЗЛЕЗЕ ОТ КОАЛИЦИЯТА ДПС - НОВО НАЧАЛО: ГОВОРИ ЦИК

В последните минути преди 17:00 часа вчера са подадени документи за оттегляне на ДПС-Доган от коалицията на ДПС – Ново начало. Това каза зам.-председателят на ЦИК Цветозар Томов в ефира на Нова телевизия.

ВЕЖДИ РАШИДОВ ОБВИНИ МЕДИИТЕ В ОПРАШВАНЕ НА ДПС 1 И ДПС 2

Има едно медийно опрашване за регистрацията на ДПС 1 и ДПС 2. Какво от това? Има други хора, които да се оправят с регистрацията на ДПС. Това заяви бившият председател на Народното събрание и депутат от ГЕРБ-СДС Вежди Рашидов  пред bTV за ситуацията в ДПС

СЛЕД ОТХВЪРЛЯНЕТО НА ДЖЕНТЪЛМЕНСКОТО СПОРАЗУМЕНИЕ: БОРИСОВ ПРЕДЛОЖИ ДАМСКО ИЛИ ДЖЕНДЪРСКО (ВИДЕО)

Чух, че се упражняват върху това какво е джентълмен. Да се упражняваме тогава какво е дама, дамско споразумение да направим, джендърско да направим. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред медиите в парламента. 

РУМЯНА КОЛАРОВА ЗА ПРЕДИЗБОРНАТА ОБСТАНОВКА: НАДХИТРЯНЕ МЕЖДУ ЮРИСТИ И ДЖЕНТЪЛМЕНСКИ СПОРАЗУМЕНИЯ (ВИДЕО)

Върховният административен съд (ВАС) отмени решението, с което ЦИК отказва да регистрира коалиция "Движение за права и свободи - Ново начало" (ДПС-Пеевски, бел.ред.) за участие в предсрочните парламентарни избори на 27 октомври 2024 г. Така Пеевски спечели важен рунд в борбата с Доган. За да коментира темата в Студио Actualno поканихме политолога проф. Румяна Коларова.

ВЪПРЕКИ ИЗТЕКЛИЯ МАНДАТ: ВСС ЩЕ ИЗБИРА НОВ ГЛАВЕН ПРОКУРОР

Пленумът на Висшия съдебен съвет (ВСС) реши да възобнови процедурата за избор на нов главен прокурор, по предложение на прокурорската колегия. Преди дни колегията гласува график, според който на 16 януари трябва да бъде проведен изборът.

ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ ОСЪДИ ЗАКОНОПРОЕКТА НА "ВЪЗРАЖДАНЕ" ЗА ЧУЖДЕСТРАННИТЕ АГЕНТИ (ВИДЕО)

Европейската комисия осъди законопроекта за чуждестранните агенти, внесен в българския парламент от "Възраждане".

ОПЕРАЦИЯ "КУРСК": РУСКИ КОНТРААТАКИ И УКРАИНСКИ ОТГОВОР. НЯКОЛКО СЦЕНАРИЯ ПРЕД ПУТИН (ОБЗОР - ВИДЕО)

През последните два дни руските сили започнаха контраатаки по западния фланг на украинския пояс в Курска област - на 10 септември имаше спорадични нападения, но на 11 септември интензивността се увеличи и вече със сигурност има населени места, които военните на диктатора Владимир Путин са си върнали, макар и не чак толкова много, колкото тръбят пропагандистите.

ТРЪМП ИЛИ ХАРИС - КОЙ ЩЕ СПРЕ ВОЙНАТА В УКРАЙНА?

В САЩ се състояха първите дебати между кандидатите за президент Камала Харис и Доналд Тръмп. По-голямата част от анализаторите отдават победата в този сблъсък на Харис, макар и двамата  кандидати да се отдадоха повече на критика към опонента си, отколкото на представянето на програмите си.

УБИЙСТВА, ГРАБЕЖИ, СБИВАНИЯ: НАЙ-ОПАСНАТА ГАРА В ЕВРОПА РАЗКРИВА ПРОВАЛИТЕ НА БРЮКСЕЛ

Главната международна жп гара на Брюксел е адска дупка. Просто попитайте хората, които работят там.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес