Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-важните новини за деня: 11 септември 2024 г.

11 септември 2024, 22:00 часа • 4918 прочитания

Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 11 септември 2024 г.

РАЗВРЪЗКАТА: СЪДЪТ ОТСЪДИ ЗА ПЕЕВСКИ, НАРЕДИ НА ЦИК ДА РЕГИСТРИРА "ДПС-НОВО НАЧАЛО"

Върховният административен съд (ВАС) отмени решението, с което ЦИК отказва да регистрира коалиция "Движение за права и свободи - Ново начало" (ДПС-Пеевски, бел.ред.) за участие в предсрочните парламентарни избори на 27 октомври 2024 г. Преписката се изпраща на ЦИК за незабавното регистриране на коалицията.

ОФИЦИАЛНО: ДПС - ДОГАН СЕ ЯВЯВАТ КАТО АЛИАНС ЗА ПРАВА И СВОБОДИ (ВИДЕО)

Лидерът на Земеделски народен саюз Румен Йончев подаде документи за регистрация на коалиция "Алианс за права и свободи" в ЦИК, обяви самият той пред медиите. 

СИЛВИЯ ВЕЛИКОВА: ВАС СЕ ХВАНА ЗА НАЙ-НЕСЕРИОЗНИЯ АРГУМЕНТ НА ДПС-ПЕЕВСКИ, ЩЕ ИМА ПОДОЗРЕНИЯ (ВИДЕО)

Адвокатите на "ДПС-Ново начало" - коалицията около Делян Пеевски - представиха три аргумента защо именно тази фракция трябва да бъде регистрирана за изборите вместо коалицията около Ахмед Доган, а Върховният административен съд "се хвана за нещо, което никой не допускаше".

ДЕТАЙЛИТЕ, ПО КОИТО ВАС РЕШАВА КАЗУСА С РЕГИСТРАЦИЯТА НА ДПС: ГОВОРИ Д-Р ОРЛИН КОЛЕВ (ВИДЕО)

Със сигурност ще видим ДПС на избори под една или друга форма, защото недопускането на една партия, изразяваща желание да участва във вота, е "пряко погазване на принципа на политическия плурализъм и не трябва да се допуска". Така гл. ас. д-р Орлин Колев от катедра "Конституционноправни науки" в Юридическия факултет на Софийския университет коментира правния казус с регистрацията на движението.

МОДЕЛЪТ "ПЕЕВСКИ" Е МИНАЛО: ДЕПУТАТ ОТ ПП-ДБ НЕ ИСКА ДА ВЪЗСТАНОВЯВА БЪЛГАРИЯ С ПОДПАЛВАЧИ И БРАКОНИЕРИ

Разграждането на модела "Пеевски" е минало. Бащите и дядовците на модела са Бойко Борисов, Ахмед Доган и Делян Пеевски. България на мен ми прилича на хилядолетна дъбова гора, в която са вилнели подпалвачи и бракониери, но впоследствие се появяват нови фиданки. С подпалвачите няма да възстановяване гората, а само с надеждни млади хора. Това заяви бившият министър регионалното развитие и благоустройството, а сега депутат от ПП-ДБ Андрей Цеков пред bTV. 

БОРИСОВ КАЗА КОИ СА ЕСТЕСТВЕНИТЕ ПАРТНЬОРИ НА ГЕРБ СЛЕД ИЗБОРИТЕ 

Естествените партньори са тези, с които бяхме в сглобката, плюс БСП и ИТН. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред медиите в парламента в отговор на въпрос кои са естествените му партньори след предсрочните парламентарни избори на 27 октомври. 

КОЙ Е НАЙ-ВЕРОЯТНИЯТ КАНДИДАТ ЗА НОВ ГЛАВЕН ПРОКУРОР?: ГОВОРИ АТАНАСКА ДИШЕВА

Утре на Пленум във ВСС ще приемем времевия график за избор на нов главен прокурор. Борислав Сарафов (временно изпълняващ длъжността) е фаворит на Прокурорската колегия за нов главен прокурор и според мен е най-възможният кандидат. Не изключвам и номинацията на Мария Павлова - служебен правосъден министър.

ОФИЦИАЛНО: АДВОКАТИТЕ ВЕЧЕ МОГАТ ДА РЕКЛАМИРАТ ДЕЙНОСТТА СИ

Адвокатите да могат да рекламират своята дейност, а минималният размер на техните възнаграждения да бъде премахнат. Това е факт, след като депутатите приеха на окончателно промени в Закона за адвокатурата.

"КРАЯТ НА ШЕНГЕН": ВРЪЩАНЕТО НА ГРАНИЧНИЯ КОНТРОЛ В ГЕРМАНИЯ ЗАПЛАШВА ЕДИНСТВОТО НА ЕС

Решението на Германия да затегне контрола на всяка една от своите сухопътни граници изглежда продиктувано главно от политиката, трудно е да се оправдае от закона, нанася тежък удар на ценното в Европа свободно движение и може сериозно да изпита единството на ЕС. Това пише в коментар на ситуацията The Guardian.

РУСИЯ С КОНТРААТАКА В КУРСКА ОБЛАСТ, БАЙДЪН ДАДЕ НАДЕЖДА ЗА ATACMS (ОБЗОР - ВИДЕО)

След като Иран прати балистични ракети на Русия и Западът обяви санкции, сега излязоха и повече детайли за помощта на Китай за военната машина на диктатора Владимир Путин.

WSJ: УКРАЙНА Е ПРИНУДЕНА ОТ ЗАПАДНИТЕ ПАРТНЬОРИ ДА ТЪРСИ "ПЛАН Б" ЗА ВОЙНАТА

Докато Западът обмисля да разреши на Украйна да използва ракети за нанасяне на удари по-дълбоко в Русия, САЩ и европейските страни настояват Киев да разработи надежден план за това какво може да постигне през следващата година във войната.

"ДЕБАТЪТ ХАРИС-ТРЪМП": ОСНОВНИ МОМЕНТИ И ВЗАИМНИ ОБВИНЕНИЯ (ВИДЕА)

 

Започна така дългоочакваният дебатът межуд двамата кандидати за президент на САЩ - Доналд Тръмп и Камала Харис, предаде БГНЕС. 

ЛЪЖИТЕ НА ТРЪМП В ДЕБАТА: "МИГРАНТИТЕ ЯДАТ КУЧЕТАТА НИ" И "ХАРИС СЕ СРЕЩНАЛА С ПУТИН ПРЕДИ ВОЙНАТА"

 

Кандидатът на републиканците за президент на САЩ Доналд Тръмп е произнесъл повече от 30 неверни твърдения по време на дебата с вицепрезидента и кандидат на демократите Камала Харис, установи CNN.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес