Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-важните новини за деня: 11 август 2024 година

11 август 2024, 19:40 часа • 2810 прочитания

Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 11 август 2024 г.

ОЛИМПИЙСКИТЕ ИГРИ В ПАРИЖ - НАЙ-УСПЕШНИТЕ ЗА БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ НОВИЯ ВЕК!

 

България изпраща най-успешните олимпийски игри от началото на 21-ви век! Париж 2024 донесе на страната ни цели 7 медала: 3 златни, 1 сребърен и 3 бронзови. С това българските олимпийци задминаха представянето на предшествениците си от последните пет олимпиади: Атина 2004, Пекин 2008, Лондон 2012, Рио 2016 и Токио 2020.

ВЕНДЕТА ИЛИ ВРЕМЕ ЗА ПРОМЯНА: БСП СПИРА КОРНЕЛИЯ НИНОВА ЗА ДЕПУТАТ

 

Засега лявото се обединява и около 15 формации сме заедно. Надявам се до изборите да станем повече от 20. Това заяви и.д. председател на БСП Атанас Зафиров в ефира на БНТ.

ЗЕЛЕНСКИ ПРИЗНА: ВОДИМ ВОЙНА НА ТЕРИТОРИЯТА НА АГРЕСОРА (ВИДЕО)

 

Украинският президент Володимир Зеленски за пръв път коментира навлизането на силите на Украйна в южната руска Курска област, пет дни след като бе съобщено за началото на офанзивата, предаде ДПА, цитирани от БТА.

ЗАШЕМЕТЯВАЩОТО НАХЛУВАНЕ В РУСИЯ Е НАЙ-РИСКОВАНОТО РЕШЕНИЕ НА ЗЕЛЕНСКИ: THE TIMES

 

Нахлуването на украинските сили на руска територия в района на Курск миналата седмица изненада Москва и порази света.  

ВСУ СА И В БЕЛГОРОДСКА ОБЛАСТ: ПРОГНОЗА - РУСИЯ НЯМА ДА СИ ВЪРНЕ ЗАГУБЕНОТО ГОДИНА (ОБЗОР - ВИДЕО)

 

Вече минимум 76 000 души са евакуирани от руските власти в Курска област. Това беше широко отразено в много руски медии, а в телеграм канала на руското министерство на извънредните ситуации има повече информация – 26 населени места попадат в обхвата на евакуацията дотук, има 60 пункта за временно настаняване и са доставени 80 тона хуманитарна помощ (палатки, одеяла, преносими генератори, питейна вода, храна и т.н. - КАРТА).

ВУЧИЧ: РУСИЯ МИ КАЗА, ЧЕ ЩЕ МЕ СВАЛЯТ С ПРЕВРАТ

 

Сръбският президент Александър Вучич обяви публично, че руското разузнаване го е предупредило за подготовка за преврат в Сърбия с подкрепата на Запада. Публикации за това излязоха в Анадолската агенция и изцяло контролираната от Кремъл руска държавна информационна агенция ТАСС.

"СКЛЮЧИ МИР, СТИГА ТОЛКОВА НЕВИННИ ЖЕРТВИ!": ОЛАФ ШОЛЦ ОСТРО КЪМ НЕТАНЯХУ (СНИМКИ)

 

Германският канцлер Олаф Шолц в телефонен разговор призова израелския премиер Бенямин Нетаняху да сключи споразумение за примирие и освобождаване на заложниците, държани от палестинското ислямистко движение "Хамас".

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес