Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Над 600 000 лв. са събрани за Мизия само от БЧК

16 август 2014, 20:11 часа • 17519 прочитания

Над 600 000 лв. е помощта само за Мизия, събрана до момента чрез кампанията на БЧК. Това каза за Агенция „Фокус” Христо Григоров, председател на Българския червен кръст (БЧК).

„Около 1,1 млн. лева бяхме събрали за Добрич, варненския квратал „Аспарухово” и Велико Търново. А тук само за десетина дена към сметката на Мизия вече сме събрали към 600 000 лева”, обясни Григоров. По думите му, това показва отново съпричастността на българина и това, че сме един достоен народ. За разпределението на средствата от кампанията Григоров обясни, че отново ще станат чрез Обществен съвет, което показвало, че всичко ще бъде много открито.

„И държа отново да декларирам, че Българският червен кръст не удържа нито една стотинка, всичко това, което получаваме ние, го предоставяме на хората”, поясни той.

Относно от какво имат нужда пострадалите в Мизия, Григоров каза:

„Продължаваме да имаме нужда от консервирани храни, защото най-важното е тези хора да имат храна за по-дълъг период. Всичко друго, което ни трябва ние го имаме. Отворихме нашите складове за хората, които нямат домове, а те вече са над 1200”. „Сега първо трябва да се направи оценката, за да видим какво точно ни е необходимо и след това заедно, ако трябва ще призовем българския народ, да се включи отново и да се помага”, каза още Христо Григоров.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес