Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

МВР: Няма опасност от взривове за населените места край Елин Пелин

28 юли 2024, 16:18 часа • 1951 прочитания

"Все още се чуват взривове, но те са вече значително по-глухи." Това каза вътрешният министър Калин Стоянов на брифинг в Елин Пелин, предаде репортер на БГНЕС. По думите му това означава, че взривовете са в някое затворено помещение, вероятно в някой от контейнерите.

Огледът 

"Прокуратурата днес направи една много малка част от огледа, който ще продължи тук минимум седмица. Целта беше да се установят телата, които бяха намерени от нас. Те тепърва трябва да се идентицифират", обясни още Стоянов, предаде БГНЕС.

Още: Не е отчетено замърсяване на въздуха в района на Гара Елин Пелин

Просеки

"Отделно се работи с тежка техника, която да направи просеки през слънчогледовите насаждения, чрез които ще направим възможност пожарните автомобили да се приближат и да поливат от по-близко разстояние", допълни още министър Стоянов. За момента движението по пътя от Гара Елин Пелин до Елин Пелин е затворено.

Няма опасност

Искам да успокоя гражданите на околните населени места, че няма опасност от взривове. Отделно, от първия ден се замерва качеството на въздуха, за момента няма никакви повишения на които и да било стойности.

Още: Увеличава се броят на жертвите след взрива в склада за фойерверки край Елин Пелин

На 29 юли предстоят разпити в Националното следствие, допълни Стоянов.

Късметлията

Момчето, което е избягало от склада преди пожара, е подало сигнал в 112. То е късметлия, присъствал е 10-15 до 20 минути на всичко, което се случва вътре. Обадил се е на 112, насочили са екипи. Изключително интелигентно дете изглежда, може би и много компетентно в предмета на дейност на складовете тук, може би е някакъв студент в тази област, уточни Стоянов. 

Джартов: Какво щеше да стане, ако се беше взривил шести склад с фойерверки?

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес