Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Манчини-младши: "Баща ми разбира от футбол повече от Моуриньо"

20 ноември 2012, 09:13 часа • 5827 прочитания

Синът на Роберто Манчини - мениджър на английския шампион и лидер във временното класиране в Премиершип „Манчестър Сити”, направи провокативно изявление в подкрепа на баща си.

Според Андреа Манчини баща му разбира от футбол много повече, отколкото треньора на „Реал Мадрид” Жозе Моуриньо, пише английският вестник „Мирър”.

„Баща ми има много опит и като играч – той беше изключителен футболист, за разлика от Моуриньо. Затова мисля, че татко разбира философията на играта по-добре, отколкото Специалния. Португалецът е по-добър мотиватор, той е изключителен в психологическата подготовка на играчите. Но идеалният треньор е както мотиватор, така и тънък специалист по отношение на футболната философия”, обяснява Манчини-младши.

Изказването идва в навечерието на дербито от предстоящия кръг мачове в Шампионската лига между английския и испанския шампион. В сряда, 21 ноември, „Манчестър Сити” приема „Реал Мадрид” на своя стадион „Итихад”. „Сити” има илюзорен шанс да продължи напред, като за целта трябва да спечели срещу „Реал”, а в последния кръг от груповата фаза трябва да победи и германския шампион „Борусия Дортмунд” при гостуването си в Германия, като същевременно трябва да се надява „Реал” да загуби в домакинството си на Аякс на „Сантяго Бернабеу”.

Заради катастрофалното представяне в Шампионската лига Роберто Манчини е подложен на унищожителни критики. Затова синът му го защити, като припомни, че благодарение на баща му „Манчестър Сити” е станал шампион на Англия след пауза от 44 години. „Не знам какво повече искат от него, за да му дадат признание”, добавя Андреа.  

През лятото на тази година Андреа Манчини премина в испанския клуб „Валядолид”, след като не успя да спечели място в „Манчестър Сити”.

Редактор: Камък с рога

Валентин Стоев
Валентин Стоев Отговорен редактор
Новините днес