Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Журналистите в парламента като на риболов - носят си сгъваеми столове (СНИМКА)

27 септември 2023, 10:01 часа • 4670 прочитания

Представители на медиите в парламента си носят сгъваеми телескопични столчета. Не, те обаче не са на риболов, а на работа в най-важната институция в парламентарната република. 

Уви, в пространството пред пленарната зала, което не е за журналисти, но което пък е единственият достъп до депутатите и там се случват изявленията, има 3 масички с по 4 фотьойла, а журналистите и операторите трябва да стоят тук. ОЩЕ: Журналистите имат достъп до депутатите, ама друг път (ВИДЕО)

И повечето сядат на земята или заемат мястото на квесторите, които също стоят прави заради журналистите. Някои по-слабички се побират и на един фотьойл, а други се подпират на подлакътника. Там обаче не е удобно да напишеш текст, освен ако не е от телефона.  

Друг е въпросът, че понякога има места, но пък като ти падне батерията, трябва да оставиш работата за малко или да избереш да седнеш на земята до контакта. 

Макар и депутати от различни партии да изразяваха загриженост защо има журналисти и оператори на земята, никой все още не е решил този въпрос.

Наред с това представители на пресцентъра на парламента, начело с Цвети Жекова, правят забележки на колегите да не стоят на пода, защото ще се изложим, ако дойде делегация. Вече дори върви шега с предупреждения между репортерите: "Стани, че ще дойде делегацията". 

Днес обаче сгъваемият телескопичен стол се оказа хит сред репортерите. Колеги вече започнаха да си го поръчват. ОЩЕ: Репортерите в парламента са две крачки напред, но не съвсем (СНИМКИ)

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес