Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

И сметището край Цалапица в пламъци

01 август 2024, 18:26 часа • 1042 прочитания

Сигнал за пожар в сметището край пловдивското село Цалапица е получен в регионалната противопожарна служба, предаде БНТ.

Към мястото пътуват четири пожарни екипа. От пожарната уточниха, че пламъците са изцяло в рамките на сметището и няма опасност за близките населени места.

Още: Остава сложна обстановката с пожара в Струмяни

От пожарната уточниха за БНТ, че пламъците са изцяло в рамките на сметището и няма опасност за близките населени места.

Пушекът не се усеща толкова в Цалапица, тъй като вятърът в момента духа в посока Стамболийски и Кадиево. Ако се обърне обаче, ще засегне не само Цалапица, но и Пловдив.

Ситуацията е сериозна, алармира и кметицата на село Кадиево, която вече е на мястото. "Огънят тръгна от центъра на депото и се разраства. не е ясно дали пожарните екипи ще могат да стигнат до горящото място, тъй като то е в средата. Вече сме подготвили багери, с които да пробием път, ако се наложи", разказа пред "Марица" кметицата на Кадиево Лилия Петрова.

Още: Огромен пожар край пловдивско село, гори цех за преработка на отпадъци (ВИДЕО и СНИМКИ)

"Не съм обнадежеден, че ще се справят бързо екипите, тъй като доколкото знам гори сметището в тази част, в която се намират въздуховодите, извеждащи метана", коментира кметът на село Цалапица Ивайло Данаилов.

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес