Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Експерти: Няма юридически механизми Полфрийман да се върне в затвора

30 септември 2019, 08:00 часа
Реклама

Когато става въпрос за съдебни актове не трябва да има политическо и популистко заиграване, но обществеността трябва да бъде информирана. Неговият казус е решен и няма юридически път и механизми, които да го върнат в затвора. Това каза адвокат Димитър Марковски в коментар за освобождаването на Джок Полфрийман.

Според бившия вътрешен министър и адвокат Емануил Йорданов не съществува процедура, която да върне Полфрийман в затвора. 

По думите му дискусията за съкратеното съдебно производство няма политически привкус,  а се дължи на натрупването на няколко тежки престъпления. Йорданов е на мнение, че промените са несръчно формулирани и недомислени. 

В интервю за bTV адвокат Димитър Марковски допълни, че направените бързи промени не са най-доброто:

""Не искам да коментирам коя политическа партия каква промяна иска да направи. Необходима е реална възможност да отпадне съкратеното съдебно следствие за много тежки престъпления. Колегата е прав, че в момента с бързането да промени закона може да стане по-лошо. Трябва много прецизно да се случи това, но със сигурност трябва да има промяна. Според мен отпадането на съкратеното съдебно следствие няма да доведе до забавяне на съдебните дела."

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес