Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Атентат: Автобус с израелски туристи взривен на летище Бургас. 6 загинали

18 юли 2012, 18:22 часа
Реклама

Около 17.30 часа автобус бе взривен на летище Бургас.

В автобуса са пътували израелски туристи. По непотвърдена информация шест души са загинали. Първоначално бе съобщено за трима, но броят на жертвите нарастна. Мнозина бяха приети със смъртоносни наранявания. Над 20 души бяха настанени в  болница, един от тях загина от раните си.

Общият брой на израелските туристи е 44. 

Взривеният автобус е бил паркиран на паркинга пред терминал „Пристигащи”, а огънят е обхванал и паркирани в близост коли. Туристите са се качвали в автобуса на път за Слънчев бряг, а когато всички са се качили, рейса е избухнал. 

Пред АФП вътрешният министър Цветан Цветанов потвърждава за загинали. От там уточняват, че става въпрос за терористично нападение.

"На летище Бургас е взривен автобус с израелски граждани", съобщи официално и кметът на Бургас Димитър Николов.

Районът е отцепен, на място има полиция и коли на Бърза помощ. Кървавият инцидент стана на един от паркингите на летището, като общо три автобуса са горели на паркинга на летището.

За момента се работи по версията за терористично нападение.

Реакцията в Израел:

Израелското МВнР: Предупредихме ви!

Израелското външно министерство потвърди, че израелски туристи са загинали при експлозия на автобус в България, пише "Джуиш Кроникъл". Освен това властите припомнят, че по-рано предупредиха страната ни за опасност, идваща от "Хизбула".

Местни медии съобщават, че автобусът е бил пълен с израелски граждани. Съобщава се за трима убити и най-малко 20 ранени.

Местният канал „Канал 10” излезе с новината: "Терористична атака е извършена срещу израелци в България"

Автобус с израелски туристи избухна на летището в българския град Бургас, предаде израелската медия „Канал 10”. Взривът е станал в терминала на бургаското летище „Сарафово”. По първоначална информация има жертви. Смята се, че експлозията е резултат от терористична атака.

Редактор: Иво Георгиев

Снимка: burgasinfo.com

Адриана Димитрова
Адриана Димитрова Отговорен редактор
Новините днес