Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Армията отново се включи в потушаването на пожарите в страната

15 юли 2024, 11:52 часа • 594 прочитания

Военнослужещи от Българската армия отново участват в погасяването на големите пожари на територията на страната, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

От 7:20 часа тази сутрин 51 военнослужещи с 11 единици техника от състава на Сухопътните войски са на терен и помагат в борбата с пожара в района на село Иван Вазаво, област Пловдив.

Военнослужещи с тежка инженерна техника от Сухопътните войски участват и в борбата с огъня в района на село Студена, община Свиленград, област Хасково. 

ОЩЕ: Продължава борбата с пожарите в област Варна

За трети ден екипажите от 24-та авиобаза – Крумово от Военновъздушните сили продължават да помагат при гасенето на пожарите, които бушуват в страната. Те са действали в района на село Левка, община Свиленград, област Хасково. Водоснабдяването се извършва от микроязовирчета в района. 

Снощи, поради усложнената пожароопасна обстановка, се  предислоцирани тежка военна техника и личен състав от Сухопътните войски и Военновъздушните сили към районите на УП „Корен“ и 42-ри механизиран батальон.

Военнослужещите от Военноморска база – Варна от състава на Военноморските сили – 18 военнослужещи и 3 единици техника, които са били насочени за действие при гасенето на пожар в гора над квартал „Владислав Варненчик“, след това са били пренасочени към по-опасен към момента пожар – край село Слънчево, община Аксаково, област Варна.

Общо през изминалите три дни над 200 военнослужещи са участвали в борбата с пожарите на територията на цялата страна заедно с огнеборците от структурите за пожарна безопасност и доброволци.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес