Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Заплатите на водещите на сутрешния блок на БНТ: Колко пари са вземали на първа работа

19 юни 2024, 06:55 часа

От известно време насам сутрешният блок на Българската национална телевизия (БНТ) залага на по-млади лица - Христина Христова и Симеон Иванов. Те са вече доста познати лица от екрана и със сигурност доста хора се будят с тях всеки ден.

Реклама

Каква да е първата заплата

В средата на работната седмица и точно в деня, в който започва работа за пръв път и 50-тото Народно събрание, в сутрешния блок на националната телевизия засегнаха темата какви са очакванията на младите за заплатата им на първа работа. Анкета с данни представи друго младо лице на БНТ - Флора Стратиева.

В рамките на разговора обаче и водещите казаха колко са им плащали на първата работа. По думите на Христина Христова, първата ѝ работа е била в БНТ - тя е започнала да работи в телевизията на 19 години. Тя казва, че е вземала 550 лв., като на ден е правила по 3 репортажа.

Симеон Иванов каза, че първата му работа е била в турско кафене - почнал е на 18 години, малко преди да навърши 19. Вземал е по 9,50 евро - известно е, че Иванов е живял в Германия.

Флора Стратиева също сподели колко е печелила на първата си работа. Всъщност нейните първи доходи са от YouTube - 330 лв. Работих за тях с видеа, които съм правила по 20 часа, каза Стратиева.

Контраст в парите

Съгласно анкетата на Стратиева, младите в България очакват стартова заплата от около 2000-2500 лв. 1200 лв. със сигурност е прекалено ниска долна граница - а за около година работа вече има очаквания, че възнаграждението ще стигне 4300 лв.

И остава въпросът - какво всъщност можеш и колко (бързо) се развиваш, за да искаш такава заплата?

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес