Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Социалните мрежи избухнаха за „Островът на 100-те гривни“

30 септември 2024, 15:51 часа

Всяко приключенско риалити разчита на два типа герои - тези на екрана и тези на дивана. „Островът на 100-те гривни“ не прави изключение. Новото предаване на bTV бързо се превърна в хит и активира армията фенове на екстремните тв формати.

От понеделник до четвъртък, със старта на риалитито в 20.00 часа, в социалните медии и форумите започва шоуто на коментаторите. Всяка публикация, снимка, видео и reel от Острова ражда традиционен хейт, свежи лафове, сериозни анализи и дори теории на вероятностите. Споровете кои герои са истински и кои - фалшиви, коя е печалившата дългосрочна стратегия за оцеляване и кой заслужава най-много гривни, са денонощни. Математици обясняват колко процента е шансът дискът да посочи участник в един от трите лагера. Диетолози предвиждат кога „гладът ще удри по-силно от тока“.

Голямата мишена на коментарите са двама от най-силните мъже в риалитито на bTV, известни като „киборгите“. „Йочколовски респектира всички. Той сгъва дрехи направо с хората в тях“, твърди зрител по адрес на Иван Йочколовски, ветеран от Афганистан, собственик на страховити белези от взривове и бивш „Сървайвър“. В социалните медии като „алфа“ е припознат и създателят на „Школо“, милионерът Мирослав Джоканов. Потребителите на социалните мрежи откриват излишък от тестостерон в бившия полицай Виктор и в инфлуенсъра Дзами. „На Острова всеки мускул е важен, но най-важният мускул е мозъкът“, контрират привържениците на тихата, интелигентна и хитра игра. Техен фаворит е IT предприемачът Александър, син на рок музиканта Васил Гюров.

Феновете на „Островът на 100-те гривни“ не търпят мрънкането и скрития туризъм на Филипините. По-мудните участници са обявени за „рахити“ и „ощипани госпожици“, и са пратени да оцеляват в Борисовата градина. Толеранс има единствено към колоритния съдебен заседател Мимо-Гарсия, чиято сила е да лежи на плажа и да философства. Вместо за „мързелив“, той минава за  „енергоспестяващ“. 

Водещите - Александър Сано и Диляна Попова, обаче са бомбардирани от народната любов. Публиката ги смята за красиви, с адекватни реакции и чувство за хумор. „На мен лично ми допада приятелското им поведение. В други формати водещите се държат като че участниците са някаква нисша форма на живот“, обяснява зрител. 

Как пък се откриха за 3 дни! Детска анимация“, коментират врели и кипели в джунглата на любовта. Дали Ромео ще отстъпи на Жулиета, ако стане напечено? А ако играта ги раздели, дали той ще й даде гривните си? Шекспировата развръзка предстои. 

В следващите седмици „Островът на 100-те гривни“ ще влезе в драматична фаза. „След като всички 100 гривни се завъртят в играта, ще стане брутално“, твърдят онези, които са гледали чуждестранните версии на риалитито. Според тях, участниците занапред ще залагат не една, а всички спечелени гривни, т.е. ще рискуват цялото си богатство. „Ще има фалити!“, потрива ръце зрител, запознат с икономиката на Острова.

Докато някои се вълнуват от екшъна по суша и море, и броят гривните по ръцете на играчите, други се вълнуват от отношенията, коалициите и социалната игра. „Гледам „100-те гривни“, свежо, интересно. Въобще не ми трябва акцент на игрите във водата, на това се нагледахме доволно. При „конкуренцията“ направиха игрите по-трудни, кастът е предимно от професионалисти, затова социалната игра падана до най-ниското ниво, а стратегическа почти не съществува“, категорична е фенка на риалитито, която явно в следващите месеци ще „живее“ в провинция Карамоан и ще посрещне зимата на  Филипините.

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес