Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Продадоха на търг уникален часовник на Джина Лолобриджида, подарен от Фидел Кастро

30 май 2024, 09:24 часа

Часовник на Джина Лолобриджида - подарък от кубинския лидер Фидел Кастро, беше продаден на търг с нейни вещи в Генуа за 18 850 евро, съобщи ДПА, позовавайки се на аукционната къща "Ваненес".

Реклама

Декориран с корали и черупки на костенурки сицилиански шкаф е продаден за 118 250 евро. Златен пръстен със смарагд и диаманти е достигнал цена от 9475 евро. Повече от 700 предмета, сред които мебели, произведения на изкуството и сувенири, бяха предложени на двудневния търг в Генуа. Подареният от Кастро кварцов часовник "Сейко" е продаден във вторник, 28 май.

Още: "Златната топка" ’86 няма да се продава: Наследниците на Марадона блокираха търга

След смъртта на Джина

Снимка: Getty Images

Италианската филмова звезда почина през януари 2023 г. Според медийни публикации Лолобриджида е оставила много дългове. Нейното имущество се разделя между двама наследници, които дълго време бяха в конфликт помежду си - синът ѝ Милко Скофич и дългогодишният ѝ асистент и компаньон Андреа Пиацола.

Джина Лолобриджида е сред най-известните филмови актриси на своето поколение. Сред филмите с нейно участие са "Трапец", "Соломон и Савската царица", "Гърбушкото от Нотр Дам" и др., припомня БТА.

Още: Съдът се произнесе: Личният асистент на Джина Лолобриджида я е ограбил

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес