Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Поредното предсказание на "Семейство Симпсън" - този път за скандала с Давид на Микеланджело (ВИДЕО)

30 март 2023, 10:29 часа

Поредното предсказание на култовия анимационен сериал "Семейство Симпсън" бе разкрито от феноверте му само преди дни. Става дума за епизод, излъчен през 1990 г., който предказва възмущението на група американци от едно от най-великите произведения на Микеланджело - статуята на Давид.

Миналата седмица директорът на училището в Талахаси, Флорида, подаде оставка, след като родители се оплакаха от урок по ренесансово изкуство, включващ емблематичната статуя на голия Давид на Микеланджело, като един от родителите дори я нарече "порнографска". Епизодът, който засяга същия проблем, се казва "Itchy & Scratchy & Marge". В него Мардж Симпсън създава активистка група, наречена "Спрингфийлдци за ненасилие, разбирателство и помощ", за да подаде петиция до създателите на анимационния филм "Itchy & Scratchy" и да премахнат насилието от своето предаване, пише Vesti.

По-късно обаче членовете на организацията я молят да оглави и петиция "срещу тази гадост", каквато е статуята на Давид, след като тя пристига в Спрингфийлд. Според възмутените анимационни граждани, статуята "графично изобразява части от човешкото тяло, които, колкото и практични да са, са лоши". Реакцията на Мардж обаче е неочаквана - тя казва, че това е шедьовър и трябва да бъде видян от всички.

Това не е първият път, в който епизоди от "Семейство Симпсън" предричат важни събития. През 2022 г., след като Доналд Тръмп обяви, че ще се кандидатира за втори президентски мандат, веднага се появи и откъс от сериала от 2015 г., в който се вижда надпис "Тръмп 2024". Всъщност, в епизод от 2000 г. в сериала се предрича и първият мандат на Тръмп.

Има още много "предсказания" от различни епизоди на анимационния сериал през годините, които поставят въпроса: сценаристите на "Семейство Симпсън" ли са много прозорливи или мисленето на американците е лесно прогнозируемо?

 

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес