Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Актриса, режисьор и продуцент едновременно: Саня Борисова разкри каква е причината да създаде филм

07 октомври 2024, 11:51 часа

През май се реализира премиерата на новия български филм "Никога не е просто секс", който е режисьорски дебют за актрисата Саня Борисова. "Никога не ми е било трудно да режисирам. Това е нещото, което ми е най-лесно от всичко – от играта, писането и най-вече продуцирането. Правя това от ранно детство, когато се събирахме всички да гледаме филми и аз раздавах ролите, като също и играех. Това съм го правила, без да го видя от някого. Смятам, че това си ми е бил пътят", разказва Борисова за новата професионална насока.

Снимка: Sanya Borisova/Instagram

Тя има главна роля в проекта, като си поставя задача да разбере защо връзките в съвременния свят се провалят толкова често. Въпреки дръзкото заглавие актрисата призна, че идеята ѝ никога не е била да направи филм за женската сексуалност, а по-скоро темата е била по отношение на връзките. "Това, което мен ме вълнуваше силно, е защо толкова трудно се получават здравословни връзки в днешно време и най-вече семейства", разказа тя в рубриката "Жените на България" по bTV. Докато пише сценария, тя сякаш прави едно изледване в търсене на отговор защо връзките се разпадат.

Още: Ще я познаете ли? Певицата Дара Екимова показа стари семейни СНИМКИ от детството си

Саня Борисова за актрисите във филма

"За Рая Пеева си мислех, още докато пишех. Изненадах я. Тя не знаеше. Дори на срещата ѝ казах, че за нейната героиня нямам план Б и трябва да приеме", сподели Саня.

Борисова разкри, че в началото Елена Петрова е изпитвала съмнения дали е подходяща за ролята и след няколко срещи се е убедила да участва. "Тя се справи блестящо и според мен на 100 процента нямаше как да намеря по-добра актриса от нея", категорична е Саня. 

Снимка: Sanya Borisova/Instagram

За героинята на Елеонора Иванова Саня разказа: "За нея се притеснявах най-много, защото тя има най-провокативната сцена. Много се притеснявах дали ще се съгласи и дали ще се стресне. Когато ѝ дадох да прочете сценария, обратната ѝ връзка беше: "Искаш ли да ти кажа коя сцена ми е любима и най-много се смях на нея. Именно тази." Това много ме зарадва, защото видях, че младите хора са широкоскроени и с изключително чувство за самоирония", сподели режисьорката.

Още: Дженифър Анистън всъщност се казва Геновефа-Йоана Анастасаки (ВИДЕО)

Михаела Каръмова
Михаела Каръмова Отговорен редактор
Новините днес