Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Yettel и CETIN България представиха пред бизнеса мрежовата услуга от ново поколение SD-WAN

09 октомври 2024, 11:19 часа • 228 прочитания

Модерното решение е достъпно в цялата страна и оптимизира разходите за компаниите

Yettel и CETIN България представиха пред бизнес клиенти новата си съвместна услуга SD-WAN. Модерното решение вече е достъпно за фирми от цялата страна и предлага иновативен подход за управление и оптимизация на мрежите.

SD-WAN (Software-Defined Wide Area Network) е технология, която променя начина, по който компаниите управляват своите мрежи. За разлика от традиционните WAN решения, тя осигурява централизирано управление и гъвкавост, като същевременно гарантира сигурност и надеждност. „Всички услуги, които предлагаме на бизнеса, ги използваме и самите ние, за да може да гарантираме, че работят по най-ефективния начин. Например, чрез SD-WAN услугата ние свързваме сигурно нашите магазини и корпоративни офиси с централата ни в София, като общият брой точки надхвърля 200”, каза Тихомир Баналиев, мениджър „Бизнес решения“ в Yettel и допълва: „Свързаността е ключова, за да може една организация да се възползва от своите конкурентни предимства, да работи безпрепятствено и в сигурна бизнес среда. SD-WAN отговоря на всички тези изисквания.“

Услугата е изградена на базата на водещата технология на Fortinet – глобален лидер в областта на киберсигурността и мрежовите решения. Fortinet SD-WAN комбинира напреднали функции за сигурност с дълбока SSL инспекция на пакети, антивирусни решения, система за предотвратяване на прониквания (IPS) и филтриране на трафика.

По време на представянето се включиха и инженери от CETIN, които дадоха ценни насоки и съвети за това как работи услугата: „CETIN разполага със собствен център за наблюдение на мрежата и предлага денонощен мониторинг и поддръжка. Огромен плюс е, че SD-WAN може да комбинира всеки вид свързаност с всеки доставчик. Интеграцията е безпроблемна, а надграждането става дистанционно”, разказа Вероника Гергинова, старши експерт „Бизнес развитие“ в CETIN България.

SD-WAN дава възможност на компаниите да приоритизират мрежовия трафик в реално време, избирайки най-добрата налична връзка за оптимална производителност. Това означава, че независимо от местоположението на служители или офиси, мрежовата инфраструктура ще осигурява стабилна и сигурна свързаност. За бизнеса това е особено важно в момент, когато работата от разстояние става все по-търсена.

Едно от значителните предимства на SD-WAN е лесното добавяне на нови локации към съществуващата мрежа, без да се изискват сложни процедури. Това прави услугата изключително подходяща за бизнеси, които търсят не само бърза и надеждна свързаност, но и гъвкавост при разрастване.

По време на представянето бе подчертана и интеграцията на  SD-WAN с резервната 5G свързаност, предоставена от Yettel, която гарантира непрекъсваемост на бизнес операциите дори при технически проблеми. С услугата фирмите получават не само стабилна мрежа, но и значително по-ниски разходи за свързаност и управление. Сред големите преимуществa на SD-WAN е и възможността за комбиниране на различни видове свързаност – от оптични влакна до LTE, което позволява максимална гъвкавост при избора на доставчици и управление на разходите.

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес