Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Функциите, които може да очаквате от iPhone 15

22 ноември 2022, 12:03 часа • 2507 прочитания

iPhone 14 може отскоро да е на пазара, но вълнението с какво ще бъде по-различен iPhone 15 не стихват. Много са слуховете на macrumors открехват какви ще бъдат бъдещите възможни функции на iPhone 15, който ще е на пазара през есента на 2023 г. Затова инженерите на Apple са се постарали да включат функциите, които много потребители на iPhone са искали от много години. 

От Lightning порт към USB-C

Очаква се през 2023 г. Apple да отбележи края на Lightning порт за ‌iPhone‌, пише macrumors. ЕС дадоха окончателно одобрение на закона за общите зарядни устройства на територията на общността, което означава, че до 2024 година електронните устройства ще трябва да поддържат USB-C зареждане. Това означава, че ще можете да зареждате с един и същ конектор за всички нови модели на iPhone, Mac и iPad‌.

ОЩЕ: Каква е разликата между смартфон и iPhone?

Нови бутони

Apple може да добави бутони за захранване и сила на звука в твърдо състояние на по-новите модели iPhone 15. Вместо физическите бутони, можете да изберете бутони, които биха били подобни на тези на Сензорен панел които идват с някои MacBook или бутона за начало на ‌iPhone‌ 7, според macrumors. Използването на твърдотелни бутони, вероятно ще служи за по-голяма защита срещу проникване на вода и може да позволи на Apple да предостави нов iPhone, който може да бъде потопен във вода.

Динамичен остров 

Apple в новата си серия представи Динамичния остров на iPhone 14 Pro и Pro Max. Поради голямото търсене обикновените модели на ‌iPhone 15 ще го включва. Тази функционалност е елемент, който се намира в горната част на екрана и служи за скриване на предната камера.д Може да служи като контролен панел така че да имате интуитивен и практичен достъп до различни опции на новия iPhone 15.

ОЩЕ: Apple стана първата компания в света с оценка над 3 трилиона долара

Нов модел 

След интереса към новия Apple Watch Ultra с по-голям дисплей и живот на батерия Apple предвиждат ‌iPhone 15‌ Pro Max да бъде ‌iPhone 15 Ultra.

Еднакви размери

Все още няма слухове за забележителна промяна в дизайна на линията ‌iPhone 15‌, така че е много вероятно този нов модел да има Същия размер. ‌iPhone 15‌ Plus и Pro Max ще имат екрани с размери от 6,7 инча, а ‌iPhone 15‌ и 15 Pro ще бъде с размери 6,1 инча.

Смартфоните на Apple от следващата година ще бъдат снабдени с шаси от титаниева сплав и дизайн със заоблени задни ръбове, твърди нов слух. Така задните ръбове на устройствата няма да бъдат остри, както е сега, a вместо това ще са заоблени подобно на долната част на новите модели MacBook Pro или на iPhone 5C, съобщават още от macrumors.

ОЩЕ: Apple ще позволи на потребителите сами да ремонтират устройствата си

Серията iPhone 14 предлага плоска странична рамка - дизайн, който се появи още с iPhone‌ 4, а последното устройство със заоблени задни ръбове беше iPhone‌ 11. 

Технология за перископни лещи

Освен това се чуват много слухове за новата технология на перископни лещи и 2023 г. със сигурност ще бъде годината, в която Apple ще ги включи в новите iPhone. Перископните лещи вече са включени от някои производители на смартфони с Android и Apple няма да бъдат по-малко. Тази технология позволява възможности за оптично увеличение, които надхвърлят диапазона на увеличение на стандартен телеобектив. С перископен обектив Apple може да предложи a до 10x оптично увеличение, в сравнение с 3x за настоящите ‌модели iPhone.

Нов чип

Благодаря на TSMC като доставчик на Apple, новите модели ‌iPhone 15‌ Pro може да станат първите, които интегрират A17 чип. Тази технология с a 3nm чип, можете да увеличите производителността на обработката с до 15%. В същото време служи за намаляване на консумацията на енергия с до 30%.

Повече RAM

Много е вероятно моделите ‌iPhone 15‌ Pro да имат 8 GB оперативна памет, вместо наличните в момента 6 GB. Може би това би могло да позволи използването на нови приложения в операционната система на новия iPhone. Тази промяна е важна и със сигурност ще отвори свят от възможности, така че потребителите да могат да се насладят на най-новите технологични предимства.

Михаил Митев
Михаил Митев Отговорен редактор
Новините днес