Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Две години след дебюта на PlayStation 5: Sony уверяват, че вече няма да има недостиг

06 януари 2023, 09:57 часа • 6475 прочитания

Две години след пускането на пазара на PlayStation 5, за да се сдобие някои с конзолата, често се изискваше много късмет, пари или и двете. Глобалният недостиг на конзоли бе причинен от високото им търсене, което далеч надхвърляше предлагането. Но според Sony ситуацията най-накрая е приключила и проблема е решен, съобщават от kaldata.

Недостигът на чипове и локдауните покрай пандемията от COVID-19 направиха така, че закупуването на PlayStation 5 да е почти невъзможно, освен ако не се заплати на прекупвачи, които често удвояват или утрояват цената на продукта. Отчаянието доведе до това, че един човек беше застрелян по време на опит за обир на PS5.

ОЩЕ: Руснаци поискаха от Sony 280 милиона рубли обезщетение за затварянето на PlayStation Store

Sony твърди, че недостигът е намалял миналото лято, въпреки че при закупуването на една от конзолите обикновено означава да се плати допълнително за пакет, който включва няколко игри и/или аксесоари като слушалки например.

От компанията разкриха и последните данни за продажбите на PS5. Продажбите на конзолата в световен мащаб вече достигнаха 30 милиона, което е с около 5 милиона повече от последния път, когато цифрите бяха обявени през ноември. По този начин PlayStation 5 се нарежда непосредствено след Sega Genesis в списъка на най-продаваните конзоли на всички времена и близо до 32,93 милиона продажби на Nintendo 64 за целия й живот.

ОЩЕ: Електромобилът на Sony ще е готов през 2025 г.

Слуховете за появата на PS5 Pro тази година може да повлияе на решението на някои хора да си купят PS5 и да изчакат евентуалното пускане на обновената версия на игровата конзола на Sony.

По-добрите складови наличности на PlayStation 5 биха помогнали на Sony да пласира повече бройки от очилата за виртуална реалност PSVR2 с очаквана стартова цена 549,99 долара, когато те се появят следващия месец, ако приемем, че те също няма да имат проблеми с недостига на наличности.

Михаил Митев
Михаил Митев Отговорен редактор
Новините днес