Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Камен Донев тегли чертата на Народния театър: "Чашата преля"

13 юли 2023, 11:21 часа

"От днес напускам представлението "Живота е прекрасен" поради крайна нетърпимост към ситуацията в Народния театър и безобразното, арогантно поведение на директора на театъра".

Реклама

Това съобщи от своята страница във Фейсбук актьорът Камен Донев.

"След скандалите и събитията произтекли впоследствие, аз излизах на сцената от любов към спектакъла и от уважение към вас, зрителите. Но чашата преля... Аз имам достойнство и няма да позволя то да бъде погазвано!", пише още той.

Още: Директорът на Народния театър съди Камен Донев

Той благодари на публиката си за аплодисментите и допълни, че се надява и вярва, че ще се види с нея в Народен театър "Иван Вазов" при други обстоятелства и друго ръководство.

Припомняме, че след скандалите, разразили се в институцията, за да влезе в Народния театър и да изиграе главна роля в постановката "Животът е прекрасен", Камен Донев е получил пропуск, на който пише "Гост-изпълнител". Това стана ясно от публикация в социалните мрежи на Албена Колева, която качи снимка на Донев със следния коментар: "ДО КЪДЕ ГО ДОКАРАХМЕ!".

Оказа се, че, тъй като Камен Донев не е на щат в театъра, той не може да влезе в сградата, в която се играят постоянно негови постановки, а самият той e и актьор в други представления. За да има достъп до театъра, Донев трябва да получи бадж, който му е даден при влизане.

Още: 9 постановки за 10 дни: Наказан ли е Валери Йорданов от Народен театър "Иван Вазов"?

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес