Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Фантомът на операта": София е единственият град от турнето, в който мюзикълът се завръща

29 август 2024, 15:58 часа • 892 прочитания

"В София вече се чувстваме като у дома си. Тук се върнахме при приятели. Обожаваме България". Това казаха част от артистите в мюзикъла "Фантомът на операта", който се завръща у нас за втори път тази година.

От 29 август до 5 септември в зала 1 на НДК предстоят общо девет представления. След София екипът заминава за Лисабон, след това – за Базел, Прага и Антверпен, Прибалтика и Скандинавието. "Връщаме се тук заради невероятното посрещане, което имахме първия път. Целият ни екип беше единодушен, че трябва да дойдем отново", каза Дъги Картър. Той изпълнява ролята на Раул.

Още: "Фантомът" вече се разхожда из столицата

"Този прекрасен град – София, е единственият от турнето, в който се връщаме за втори път. И това ни прави много щастливи и нетърпеливи да се срещнем с публиката тук – за да им предадем част от нашата енергия и ентусиазъм", каза Надим Нааман, изпълняващ ролята на Фантома, пред БТА. "Между двете гостувания в София имах доста участия в Европа и Близкия Изток, но те не бяха свързани с други представления, а просто концерти. Моята съдба сега, на този етап от моя живот, е свързана с Фантома, и затова нямам търпение да се завърна и да пея в този мюзикъл", каза още той.

"Никога нищо не е завинаги. Много артисти са минали през тази роля и през това шоу, и това също е хубаво. Другото хубаво нещо е, че "Фантомът на операта" е мюзикъл, в който можеш да се завръщаш и да се развиваш. Аз започнах в хора, след това бях Раул, сега съм Фантома, може би, в бъдеще бих могъл да бъда някой друг", смята Надим Нааман.

Карлота и Кристин Дайе

Снимка: BG Sound Stage

"Аз съм в шоуто от много, много години. Това е роля, която харесвам, от една страна, а от друга страна, не спират да ме канят, за което съм много благодарна. Така че нищо чудно "Фантомът на операта" да се окаже моя съдба завинаги", каза с усмивка Лара Мартинс (Карлота).

Бриджит Костело, която е в ролята на Кристин Дайе, е у нас за първи път. Казва, че от колегите си е чула само хубави думи след първото им гостуване у нас: "Казаха ми, че са влюбени в хората тук, в храната, във времето, и че София е прекрасен град, и че нямат търпение отново да се срещнат с българската публика, която ги е приела по невероятен начин".

Костело живее в Австралия, където преподава пеене на деца. "За мен е много полезно, че има и друг изпълнител за моята роля. По този начин имаш време да си починеш, да дадеш малко свобода на гласа си и на тялото си. Защото е доста натоварващо да пееш четири пъти в седмицата", каза още тя.

Още думи от екипа

Още: "Фантомът на операта" с декори, достойни за Гинес!

"Удивителното, че играем пред коренно различни аудитории. Наскоро играхме за първи път в Саудитска Арабия. Там енергията е уникална", каза Бен Марк Търнър, музикален директор и диригент.

"Радваме се, че тук срещаме хора, които истински обичат театъра, закърмени са с него и имат отношение", коментира Джеймс Билиос, изпълнителен продуцент и управляващ директор на Broadway Entertainment Group. "Затова бихме се върнали тук отново, с друга продукция. Ние не правим твърде много представления, но за сметка на това поддържаме високо ниво", каза той.

Билиос посочи, че е впечатлен от фантастичната по думите му акустика в зала 1 на НДК и че у нас не са се наложили някакви огромни подобрения в тази посока.

Снимка: BG Sound Stage

"Много рядко правим промени в декорите. Обикновено тези промени са почти незабележими", каза Стивън Барлоу, режисьор."„В Саудитска Арабия трябваше да направим по-големи размествания, защото те имат много стриктни закони, свързани с близостта. Но междувременно се появи някакъв държавен служител и каза, че няма нужда да правим нищо", каза още той.

"В Лисабон сме продали близо 30 000 билета. Общата им стойност отговаря на 15 000 продадени билета в Швейцария. В Швейцария цената на билетите е два пъти по-висока. В южната част на Европа цените са по-ниски, както и в северната част. Само в няколко страни се продават много скъпи билети – това са Белгия, Швейцария, Люксембург. Там хората са много богати и за тях няма значение дали ще похарчат 300 или 400 долара за билет", разказа още Джеймс Билиос.

Припомняме, че европейско турне на "Фантомът на операта" започна в София през април 2024 г. с 45 000 зрители, присъствали на 14-те представления. Оригиналният запис на лондонския актьорски състав става първият в британската музикална история, изкачил се до номер 1 в класациите, превръщайки се в най-продавания запис на мюзикъл за всички времена, с над 40 милиона копия по цял свят.

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес