Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Топлофикация-Русе" отново остави 2000 семейства без парно

22 януари 2017, 13:39 часа

Авария на „Топлофикация-Русе“ остави повторно 2000 семейства без парно, съобщи БГНЕС.

Реклама

След като миналата седмица в продължение на пет дни абонатите на три квартала стояха на студено, сега същият топлопровод е избил отново, само че на друго място. Потърпевшите успяха да се порадват на топлото само два дни, преди поредния проблем.

Магистралният топлопровод бе ремонтиран миналата седмица, като бе подменена част от тръбата. Вчера следобед обаче отново е избила вода, което е принудило дружеството да спре топлоподаването. След изпомпването на водата, са започнали отново изкопни работи, за да се търси къде точно е пробивът.

„Вчера се надявахме евентуално да е от някоя заварка, от новите заварки, но не е оттам. Същата тръба е, но по-нататък. Работи се в момента сега да открием , а като я открием, ще знаем точно кога ще я отстраним. Въпросът е да я намерим“, обясни изпълнителният директор на „Топлофикация-Русе“ инж.Севдалин Желев. Днес той бе на мястото, за да види как върви работата.

Най-вероятно и утре хората ще бъдат без парно, което ще доведе и до принудителна дървена ваканция за четирите училища, чието отопление се захранва от въпросния топлопровод.

От дружеството увериха абонатите, че изтеклата вода ще бъде за сметка на „Топлофикация“, а няма да се плаща от гражданите.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес