Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Вкусни летни десерти без печене

04 февруари 2021, 13:30 часа

Кой не обича лятото и похапването на вкусни и свежи десерти, приготвени за нула време?!

Днес ще ви споделим няколко страхотни рецепти на сладкиши, които дори не изискват печене. Сигурни сме, че цялото семейство ще ви благодари сърдечно за това, че сте се развихрили в кухнята и сте ги дарили с опияняваща наслада за сетивата!

Три любими десерта на българина

Ето и нашите предложения за днес:

Бонбони от фурми и ядки

Продукти, които ще са ви необходими за 12 броя бонбони:

- Фурми – 12 броя, предварително накиснати във вода

- Ядки по избор – 100 грама

- Какао

- Кокос

- Годжи бери

Начин на приготвяне:

Стъпките са няколко и изключително лесни. Десертните бонбони са подходящи както за летните дни, така и за всички останали сезони от годината. Те са вкусни, сладки, хрупкави и ще се влюбите в тях от пръв поглед.

Най-напред си пригответе фурмите, които са една от основните съставки на този десерт. След като вече сте ги накиснали във вода, идва ред на същинската част, а именно да отстраните люспите и да ги пасирате.

Най-лесното брауни, което се прави за 15 минути без миксер

Преди обаче да натиснете копчето на пасатора, блендера, чопъра или друг уред, който ползвате, добавете и ядките. Сами решавате какви да са те. Със сурово кашу и бадеми се получават нечувано вкусни бонбони.

След като хомогенизирате сместа, идва ред на оформянето на сладките изкушения. Направете малки топчета, които след това да оваляте в какао или кокос.

Като за финал бихте могли да добавите по едно годжи бери, което да завърши кулинарния шедьовър.

Насладете им се, без да се тревожите, че ще развалите фигурата си. Това са най-вкусните и здравословни бонбони на света!

Свеж десерт с грозде

Ще се изненадате колко много романтика се крие в една чаша освежаващо сладък десерт!

Необходими продукти:

- 250 грама крема сирене

- 1 кофичка заквасена сметана

- Кората от половин лимон

- 4 с.л. пудра захар

- Сладко от горски плодове

- Грозде

- Няколко бисквити

Начин на приготвяне:

Най-напред е нужно да разбиете сметаната и крема сиренето, към тях добавете и пудрата захар и лимоновата кора. Оставете сместа да се охлади за няколко часа в хладилника. След като е достатъчно свежа и готова за консумация, преминете към сглобяването на крема.

В десертни чаши или прозрачни купи поставете няколко зърна грозде, натрошена бисквита, 1 лъжица от сладкото и след това залейте с готовия вече крем.

Вече сте готови да получите високата оценка и комплиментите на вашите гости. Сега е моментът да изгреете в кухнята и да се превърнете в домакиня за пример!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес