Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Вътрешният министър обяви, че не е получавал покана да остане на поста

14 август 2024, 17:33 часа • 857 прочитания

Служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов съобщи, че не е получил покана да участва като министър в следващия служебен кабинет.

Той направи това изявление пред журналисти в Копривщиц. По-рано днес номинираната за премиер Горица Грънчарова-Кожарева посети Министерството на вътрешните работи и беше посрещната от министър Стоянов. Още: "Парад на шкембетата" и "манифестация": Николай Хаджигенов за протеста на полицаите (ВИДЕО)

Стоянов уточни, че около обяд по инициатива на Кожарева е била проведена среща с професионалното ръководство на министерството, на която той и останалите членове на политическия кабинет не са присъствали. Той поясни, че Кожарева е изслушала всички областни директори поотделно, за да разбере какви са постигнатите резултати, проблемите и възможните решения. 

След тази среща бъдещият служебен премиер поиска среща и с политическото ръководство на министерството, на която присъстваха Стоянов и тримата заместник-министри. По думите му срещата е била професионална, като са били изискани допълнителни анализи и справки, които ще бъдат предоставени в следващите дни.Още: Кои министри на Главчев остават в кабинета "Грънчарова"?

В отговор на въпрос дали е получил покана да участва в следващия служебен кабинет, Стоянов заяви, че не е имало такава покана и че разговорите са били основно с професионалното ръководство.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес