Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Въпросът вече не е да спасим ДПС, а да спасим България": Коментар на Ахмед Доган

28 август 2024, 22:45 часа • 8003 прочитания

"Убеден съм, че изключените вече не са чели чели член шести от устава. Член шести е негативната страна на нашата история, негативния ни опит. Той е изстрадан опит. Затова си има много специално заложена философия, в някои отношения и много толерантна". 

Това заявява почетният председател на ДПС Ахмед Доган по повод последните действия на партията във видео, разпространено преди минути, от пресцентъра на ДПС в социалната мрежа Facebook.

Още: Тимур Халилов: Пеевски и хората му са изключени още на 10 юли по волята на Доган

"Има временно изключване - евентуално да се даде възможност на съответния да се коригира. Има и по-строга част, която вече е безкомпромисна. Ние се придържаме към по-строгата част, защото твърде много се прекали от момчето. Там за него няма връщане назад, но и за нас няма връщане назад", казва още Доган.

"Имайте предвид, че това решение се очаква от цяла България. Дори чувам приказки, че въпросът вече не е да спасим ДПС, а въпросът е да спасим България. Аз съм много доволен от това", подчертава Доган, като посочва, че самият той като почетен председател е по-висшестоящ орган от Централното оперативно бюро на формацията.

Доган обръща внимание, че хората на Пеевски не са чели Устава на ДПС и по-специално член 6, който предвижда сериозни санкции.

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес