Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Времето е за държавници": Борисов не вярва кабинетът му да мине (ВИДЕО)

03 юли 2024, 11:19 часа
Реклама

"Убеден съм, че правителство няма да има. Ще изтърпим обидите, ще изтърпим всичко, което ще изговорят колегите, защото сме длъжни пред нашите избиратели. Това коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред медиите в парламента преди гласуването на проектокабинета "Желязков". 

Той подчерта, че ГЕРБ е победила и в тази връзка партията е длъжна да предложи свое правителство.

"Времето е за държавници"

"Времето е за държавници Листопадите в другите партии не ни касаят и се надявам в 13.00 ч. да има държавници, а не лидери, които си спасяват партиите на гърба на държавата. Поехме целия риск и отговорност. Всичко най-добро, което можехме да предложим, го предложихме. Много ясно сме заявили, че ние няма да подкрепим втори мандат. Решение е на всички парламентарни групи какво да направят. Третият е нещо имагинерно, защото това е отговорност на президента. На кой ще го даде - никой не знае", смята Борисов. Още: Феноменът и неговия ментор: Какво става между Пеевски и Доган? 

Той заяви, че в 13.00 ч. ще слуша внимателно изказванията на парламентарните групи и мотивите им да не подкрепят правителството. "Може би със същите мотиви ще откажем и подкрепа за тях", коментира Борисов.

Забавянето на газопровода до Александруполис

Той коментира и темата с енергийната диверсификация в контекста на забавянето на терминала за втечнен газ при Александруполис. По думите му единственото печелившо нещо в България се е оказал Балканскипоток, а нито един инфраструктурен проект не е придвижен и на йота. Още: Енергийният министър постави срок за газовия терминал до Александруполис

Лидерът на ГЕРБ разкритикува газопровода Александруполис" На 1 януари тази година трябваше да започне терминалът за втечнен газ в Александруполис. Към днешна дата той изобщо не работи. НАводниха му умишлено тръбите ,ако не е умишлено, е от некадърност, за да тече изцяло руска газ. Не виждам в следващите месеци как ще го поправят. България губи като акционер стотици хиляди на ден", добави още лидерът на ГЕРБ.

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес