Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Васил Терзиев: Планираме 300 000 лв. повече за ремонти на подлезите

07 август 2024, 20:30 часа • 1257 прочитания

Тази година планирахме с 300 000 лв. повече средства за ремонти на подлези, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук.

По думите му предстои да бъдат изчистени още два подлеза при НДК, подлезът на Подуяне и подлезът на НДК към Моста на влюбените. Започнахме от знаково място в центъра на града и изчистихме от драсканици цялото пространство около НДК - подлезът на бул. Васил Левски, фонтаните, рампите, парка, посочи Терзиев.

Още: Изолацията на подлез по трасето на трамвай 7 на бул. "България" не издържа на вода

В края на юни кметът съобщи, че стените и колоните в пешеходния подлез на НДК се почистват от графити. "Стартирахме почистването на “графитите” от знаково място в София", посочи Терзиев и добави, че е почистена спирката на градския транспорт в тунела на НДК.

"Продължаваме със стените и колоните в пешеходния подлез. След това преминаваме към градината при фонтаните - срещу централния вход на НДК", посочи Васил Терзиев.

Той уточни, че екипите работят предимно вечер и през нощта, за да не се създават неудобства.

Още: Васил Терзиев със сигнал в прокуратурата след разкрита схема с незаконни сметища (ВИДЕО)

"Ще продължим и с други подлези и надраскани спирки, пешеходни зони и стени, увери тогава Терзиев. "София е красива. Моят единствен призив към всички нас е да я запазим такава заедно - красива", написа още столичният кмет.

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес