Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Валерия Велева: Доган е големият губещ на вота, с края на неговото ДПС свърши преходът (ВИДЕО)

28 октомври 2024, 15:00 часа • 4258 прочитания

Големият въпрос след вота е дали тези резултати решават кризата: това означава ли, че ще има правителство и дали България ще излезе от тази политическа дупка, в която ни вкараха политиците. За мен отговорът на тези въпроси е "не".

Това заяви в предаването "Студио Actualno" журналистът Валерия Велева. По думите ѝ влизането на двете нови партии "МЕЧ" и "Величие" е шамарът върху сглобката. "Това е шамар срещу системните партии, както и шамар срещу възможността да се състави евроатлантическо мнозинство".

Според Валерия Велева големият губещ на тези избори е почетният председател на ДПС, Ахмед Доган. "Митът "Доган" рухва. Прогнозирах по-рано при вас, че това ДПС никога повече няма да бъде партията, която знаем, от последните 30 години и сега ще добавя и ще надградя мнението си на базата на данните: Доган е големият губещ на тези избори, защото от партията, която той е създал - тя изчезна пред очите му. Партията, която само преди шест месеца беше втора политическа сила с възможност за влизане в управлението по червения килим - тя отиде в небитието. За мен изчезването на това ДПС, което беше родено на 4 януари 1990 година, завършва българският преход", категорична е Валерия Велева. 

Целия разговор гледайте във видеото.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес