Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Терзиев: Ако има ново преброяване в София, ще имам повече гласове накрая

08 февруари 2024, 12:52 часа • 1869 прочитания

"Знаете колко протокола имаше, в които се вижда на видеонаблюдението как ми се пишат 0 гласа, макар да имам по 150. Ако има ново броене, ще се види една картина, в която аз ще имам повече гласове накрая".

Това комантира кметът на Столична община Васил Терзиев по повод съдебната сага с резултатите от местните избори в София. По повод думите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който поиска нови избори в София и обяви, че Терзиев не е кмет (ВИДЕО), градоначалникът бе лаконичен: "Ако г-н Борисов има такава информация, има си служби".

Още: Божанков подхвърли ромския вот на опонентите на Терзиев: Загубиха по собствените си изборни правила, върховна наглост

Народни мъдрости

По повод изборът на Цветомир Петров за председател на Столичния общински съвет и договореностите между всички партии за намиране на компромис, Терзиев изрази задоволство и подчерта:

"Доволен съм, защото най-накрая можем да започнем работа. Както се шегувах с колегите днес на 8-и от осмия път потвърдихме народната мъдрост "седем пъти мери, един път режи". Напълно осъзнавам, че за мен и администрацията започват тепърва предизвикателствата, защото нямаме политическа подкрепа и мнозинство", каза Терзиев.

По думите му оттук насетне вече целия разговор няма нужда да се води само през медиите, а ще се случва и през комисиите, и през самия съвет.

"За мен е важно, че докато съм на този пост, ще защитавам интересите на софиянци и ще работим активно с администрацията", обяви столичния кмет.

Още: Флашките не лъжат: Липсват повече гласове за Терзиев, отколкото за Григорова

Ивайло Илиев
Ивайло Илиев Отговорен редактор
Новините днес