Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Социолог: Борисов матира ПП и ДБ

25 април 2023, 08:40 часа • 6191 прочитания

Не очаквах такава политическа наивност от страна на ПП и ДБ. В кой случай ПП печели? Ако се иде на нови избори пак ще е зле. Вече е късно да се направи нещо. Времето работи за ГЕРБ и Бойко Борисов. Той не изпитва вътрешно напрежение за разлика от другите. Малко ги матира. Това мнение изрази социологът Андрей Райчев в ефира на Нова телевизия.  

„Трябва да бъдем умерени оптимисти, че може да се намери някаква формула и да се направи редовно правителство, което да замрази политическата криза. Тя няма да приключи скоро. Не очаквам големи резултати от тази среща“, каза от своя страна Иво Инджов.

И добави: „Бойко Борисов иска да управлява с ПП-ДБ, но даде и две други опции – да управлява с ДПС и БСП или да подкрепи правителство на ПП-ДБ“.

Стойчо Стойчев коментира, че ако има крачка, то тя вече е направена, а сега гледаме сценка. „Нека да бъде кабинет на малцинството с втори мандат, но той ще зависи от пръста на Борисов“.

Според Любомир Стефанов от толкова много крачки напред сме скочили в окопите и сега трябва да се направи крачка назад. По думите му това може да стане, само ако лидерите не застават на първия ред.

Относно бюджета и апокалиптични сценарии, който се чертае, Иво Инджов каза, че това се прави, за да се вкара ПП-ДБ в прегръдка с ГЕРБ. „Разумно и рационално би било да се работи за експертно правителство с първия мандат. Третия мандат е много рискован. БСП казаха, че са готови да подкрепят експертно правителство“, каза той.

Политологът Стойчев заяви, че понякога се караме много, но всъщност се прегръщаме. „Предполагам, че ще предложат нещо в стила на правителството на проф. Габровсни. То ще събере някаква подкрепа, но няма да е достатъчна“, смята той.

Райчев добави, че Борисов решава въпроса да излезе от изолация, а не да е във властта.

Попитан кой е печелившия ход на ПП Любомир Стефанов отговори, че те трябва да превърнат ГЕРБ в заложник. „Каква е целта ти? Да те има в пейзажа или да минеш и да те няма?“, попита той.

Иво Инджов смята, че проблемът на ПП-ДБ е, че има много лидери. „Но ако успеят да са единни, това ще се превърне в техен плюс. Не трябва да се поддават на играта на опитния Борисов“, категоричен бе Инджов.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес