Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Снайперисти са накацали в Банкя. На Балканите се случват такива неща": Заплашен ли е животът на Борисов? (СНИМКИ)

24 юни 2024, 15:58 часа

Снайперисти са накацали по оградата на Борисов в Банкя. Нямам повече информация, но съм установил, че снимките са достоверни - правени са миналата седмица. Няма как да не се постави този въпрос, изключително важно е. На Балканите се случват такива неща.

Реклама

Това каза след края на края на консултациите при президента лидерът на ДСБ и съпредседател на ПП-ДБ ген. Атанас Атанасов. Припомняме, че по-рано днес по време на срещата с Радев той попита държавния глава дали знае за случая и дали ще предприеме мерки.

"В публичното пространство се появиха снимки на снайперисти, които се намират по оградата на двора на Бойко Борисов. Залят съм от телефонни обаждания от неслучайни хора. Ако в навечерието на съставяне на правителство има висока степен на заплаха към мандатоносителя, това е важен проблем за държавата", каза Атанасов по време на разговорите.

Още: Кабинет на малцинството на ГЕРБ и с отцепници от "Величие"? Анализ на Добромир Живков (ВИДЕО)

Според него една от версиите за това, което се случва, идва отвън. "Хора на високи позиции ме попитаха защо мълчим по темата. Цял живот се занимавам със сигурност, нямам право да пропусна този въпрос. Ще искаме изслушване в НС по темата от служебния премиер и вътрешния министър - какви са били причините да се повиши нивото на защита на председателя на партията-мандатоносител", обясни той.

Снимка: БГНЕС

Атанасов припомни, че такива мерки се вземат от комисия, чиито двама членове са назначени от държавния глава. На въпрос по време на разговорите президентът отвърна, че когато има по-голям риск, той получава информация. "При заплаха на физическо лице, това не бива да става публично достояние. Ще говоря със службите със сигурност, за да изискам информация по случая", уточни изненадващо той, като потвърди, че има информация по случая.

Още: Какви са правилата при изборите за парламент в Гърция и ще ги харесат ли партиите и в България? (СНИМКИ)

Припомняме, че за първи път снимките бяха публикувани от разследващия журналист Димитър Стоянов от "BIRD" на 18 юни:

Консултациите

Иначе след края на разговорите между Румен Радев и ПП-ДБ бившите управляващи подчертаха, че остават в опозиция. "Разговорът ни беше дълъг. Върнахме се на някои въпроси – как може да е по-ефективна борбата с корупцията, как да работят институциите по-ефективно. След като Борисов свали две наши правителства, не виждаме с какви очи иска подкрепа. Нищо не му дължим. Няма какво да се представя на жертва", каза бившият премиер акад. Николай Денков.

Той бе категоричен, че в коалицията "Продължаваме промяната – Демократична България" няма разцепление. "Проевропейското правителство е етикет. Правителството трябва да е с ясни приоритети, програма и задачи. Какво показа ГЕРБ в това отношение до този момент? Говори се задкулисно как ще се разпределят министерства", каза още той.

Още: ГЕРБ предлага правителство на малцинството

Снимка: БГНЕС

Ивайло Илиев
Ивайло Илиев Отговорен редактор
Новините днес