Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

След провала на втория мандат: Има ли шанс за правителство с третия?

23 юли 2024, 08:57 часа • 552 прочитания

Не е полезно този парламент да излъчи правителство. Най-малко защото две от групите са във вътрешни колизии. По-добре е този парламент да приключи възможно най-скоро и да се организират избори. Това мнение изрази политологът Стойчо Стойчев в ефира на Нова телевизия.

ОЩЕ: ПП-ДБ взе и веднага върна неизпълнен втория мандат

„Никой не се надява на чудо. Не виждам възможност за правителство и с третия мандат. Толкова е динамичен процесът, че формирането на мнозинство, изглежда кауза пердута“, каза от своя страна социологът Елена Дариева.

Тя подчерта, че и при нови избори наесен, изборът отново ще е между същите играчи. „Не виждам възможност да се получи нещо ново. Даже може да е нещо по-лошо. Освен това избирателната активност ще е много ниска“, обясни тя.

Дариева обясни, че при ниската избирателна активност нараства дела на купения вот. "Малки политически формации успяват да влязат в парламента, което води до още по-трудни партньорства. Ще има парламент, в който няма да са достатъчни само три политически формации за съставяне на кабинет”, каза тя.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес