Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

След отхвърлянето на джентълменското споразумение: Борисов предложи дамско или джендърско (ВИДЕО)

12 септември 2024, 09:51 часа • 3301 прочитания

Чух, че се упражняват върху това какво е джентълмен. Да се упражняваме тогава какво е дама, дамско споразумение да направим, джендърско да направим. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред медиите в парламента. 

Припомняме, че лидерът на ГЕРБ предложи партиите в парламента да се разберат от сега какво ще правят след изборите в едно джентълменско споразумение и нарече ПП-ДБ, ДПС, БСП и ИТН естествени партньори. Те обаче не приеха предложението му. ОЩЕ: Борисов заговори за джентълменско споразумение преди изборите (ВИДЕО)

"Чух г-жа Нинова, която това, че грее слънцето, съм виновен аз. Нито сме разговаряли с БСП, нито нищо. Аз начертах партиите, с които би могло да се говори, с които говорихме при първия мандат, те след това ни каниха за разговори. Чухме мнението им, моето се затвърди - максимално трябва да се работи от страна на ГЕРБ от страната", заяви Борисов. 

Той бе попитан и за ситуацията в ДПС: "Всеки ден се занимаваме с турски сериали. От 240 депутати, те ще имат 20-30. Останалите са важни".

Равноотдалеченият премиер

Лидерът на ГЕРБ коментира и позицията на ПП-ДБ за равноотдалечен премиер.  "Колегите от ПП-ДБ искат да ни предложат пак от същото", коментира Борисов. Той попита кой ще предложи този равноотдалечен премиер и дали в момента, който бъде предложен, няма да бъде партиен. ОЩЕ: Петков отговори на Борисов: За да си джентълмен трябва да си спазваш думата (ВИДЕО)

Избирателната система

Борисов коментира и идеите си за промени в избирателната системи. Според него най-добре е страната ни да има смесена избирателна система, но по думите му няма време. "Виждате ли желание от другите партии да дебатираме изобщо по такава тема?", каза Борисов. 

Борисов обясни, че предложението му е било провокирано от изказванията на политическите лидери по време на регистрацията за изборите. "Понеже едно и също се говори много пъти, дори и вашите анализатори казват, че нищо различно не се предлага. 39 партии и коалиции мисля, че са достатъчно за всеки българин да намери за кого да гласува", каза още Борисов. 

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес