Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

След бурни дебати и откровения: Депутатите приеха оставката на Христо Иванов

21 юни 2024, 09:45 часа
Реклама

С 225 гласа депутатите гласуваха оставката на бившия вече народен представител Христо Иванов.

Точката бе първа в дневния ред от петъчното заседание, а дебатът протече с остър тон и взаимни обвинения, като накрая се чуха и благодарности от името на колегите му от "Продължаваме промяната - Демократична България".

"Много е хубаво, че 50-то НС ще започне с нещо полезно. Христо Иванов може би беше най-вреден в предишния парламент. Конституцията стана на саздърма. Това е може би най-некадърния юрист. Изхвърляйки Христо Иванов - този парламент ще има по-добра компетенция", каза председателят на групата на "Има такъв народ" Тошко Йорданов. 

Още: Христо Иванов: Започнахме да се износваме, ръсихме не особено адекватни опорки

Депутатът от ПП-ДБ Манол Пейков отговори на Йорданов: "Вие на Христо Иванов и камъче в обувката му не можете да бъдете. Толкова сте малък". От своя страна Кирил Петков призова народните представители да благодарят на Иванов, защото "въпреки всички противоречия, той беше диалогичен и с него всички можем да работим". "Ако всеки направи промяна в България като тази, която Христо Иванов направи – България ще бъде различна дъражва. Нека си пожелаем всеки един от нас да има такава значима роля, както Христо Иванов", каза още Петков.

Според Станислав Балабанов Христо Иванов е нарушил принципите си. "Той наруши принципите си сядайки в скута на Делян Пеевски. Подписвайки се с Пеевски под промените в Конституцията. Вие една година бяхте аватарите на Борисов и Пеевски. Щастие е за мен, че Христо Иванов не е в този парламент", добави още той.

Още: "Чистката в службите продължава": ПП-ДБ каза кои шефове за сменени (ВИДЕО)

Ивайло Илиев
Ивайло Илиев Отговорен редактор
Новините днес