Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Скандалът се задълбочава: Докато НС заседава, Цачева на общо събрание на фирмата си (Снимки)

31 октомври 2016, 15:10 часа • 23514 прочитания

Вчера, 30.10.2016 г., на страницата си във Facebook бившият вътрешен министър Богомил Бонев разкри, че кандидатът за президент на ГЕРБ Цецка Цачева все още е съдружник във фирмата „Акцио Консулт“ ООД.

След като Actualno.com направи справка в Търговския регистър към вчерашна дата, 30.10.2016 г., се оказа, че под името Цецка Цачева Данговска фигурира лице, което има дял от 1000 лв. в плевенската фирма. Днес отново направихме справка в регистъра и информацията остава непроменена.

Но скандалът по темата се разраства. Сайтът Afera.bg внесе още нови разкрития по него. Става дума за това, че на 16 юни 2016 година в Плевен Цецка Цачева е взела участие в Общото събрание на компанията, в която е съдружник.

От протокол за проведено общо събрание на фирмата „Акцио Конслут“ ООД е видно, че в него е взела участие съдружничката във фирмата Цецка Цачева Данговска.

По същото време обаче от 09.00 часа на 16 юни 2016 година е заседавало и Народното събрание на Република България, на което пък Цецка Цачева се води председател, пише и сайтът Nbox.bg.

Председателят на Районната избирателна комисия (РИК) в Плевен е Румен Лилянов Цачев, който пък е съдружник на Цецка Цачева в адвокатска кантора „Акцио Консулт“, посочва още Afera.bg.

Освен това Румен Цачев е назначен за началник отдел „Правен“ в Народното събрание след последните парламентарни избори през 2009 г., на които ГЕРБ взе властта, а Цачева поста на председател на парламента.

Кантората „Акцио Консулт“ стана печално известна покрай скандала с аферата „Дупетата“, когато през 2010 г. бяха бяха открити рекордни количества изрезки от салами без документи за произход на плевенската фирма „Анона“ ООД. Тогава беше отстранен шефът на ветеринарно-медицинската служба в Плевен Емил Попов заради съмнения, че е прикривал нарушенията на фирмата. „Акцио консулт“ пък обслужва ветеринарната служба правно от 2003 г.

След като става депутат, Цачева прехвърля управлението на кантората на един от съдружниците си – Камелия Донкова, но остава съдружник съответната фирма, съдейки от информацията в Търговския регистър.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес