Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Симеонов: Няма значение кой на кого е брат, важно е да няма нерегламентирани отношения

05 октомври 2017, 19:45 часа • 1077 прочитания

Какво значение има кой на кого е брат, по-важно е дали има някакви нерегламентирани отношения. Това каза вицепремиерът Валери Симеонов в предаването "Още от деня" по БНТ.

"Цялата тази дандания е абсолютна глупотевина. Не виждам защо трябваше толкова време това да бъде темата на обществото и за съжаление на почти всички медии. Какво значение има кой на кого е брат или не знам си какво? Не е ли по-важно дали има някакви нерегламентирани отношения, дали някой се е възползвал, дали някой е злоупотребил и дали тези хора, които сега напуснаха Община Хасково има с кого да ги заместят. Някой постави ли въпроса тези хора нарушили ли са по някакъв начин служебните си задължения. Оказва се, че има брилянтни характеристики. Оказа се, че всеки от тях работи поне по 20 години в бранша. Дайте, понеже са роднини на Делян Добрев, да ги отстреляме или да преминем към един по-мек вариант - да натоварим цялата рода на Делян Добрев на конските вагони и да ги закараме в Белене. Хайде сега да хванем на Томислав Дончев родата - това са пълни глупости. Това е връщане към социалистическото мислене, което е присъщо на най-ниско интелигентните избиратели и въобще хора с много нисък интелектуален потенциал. Не е добре с това да се занимаваме цяла седмица", коментира Симеонов.

Той заяви, че шуробаджанащината е термин от социализма и характерен за БКП и най-вече за БСП. Шуробаджанащината означава да поставиш некадърник на някаква ръководна длъжност, само защото ти е близък роднина, шурей или баджанак. По думите му в случая става въпрос за специалисти, които са с квалификация.

"Като си представя какви лъжи ръсеше Елена Йончева за оградата и трябваше да я дам на Прокуратура, за да млъкне, представям си какви лъжи ще ръси и тук. На тази жена в общи линии не трябва да ѝ се вярва... До момента нищо от това, което е наприказвала, не е стигнало до някакъв резултат и не е доказано", коментира Симеонов, цитиран от Фокус.

Вицепремиерът заяви, че няма роднини във властта. "Аз съм човек, който уважава и спазва закона и се боря всички да го спазват. Каквото е имало, аз съм го написал - фирмите, с които съм свързан, са фирмите, които съм управлявал, фирмите, които съм създал. Все пак от 25 години съм в бизнеса - това са добре работещи фирми. И най-интересното е, че от 2014 г. - от формирането на 43-тото Народно събрание до сега основната фирма, с която съм свързан, е една гледана телевизия. Тази телевизия не е получила от държавата една стотинка до момента - нито за реклама, нито за европейски програми, нито за нищо. За разлика от много други провинциални и много по-ниско рейтингови телевизии. И там никой не може да ме хване", заяви той.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес